Antena Căutare

Alivancă bucovineană

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 500 ml iaurt
  • 150 g făină albă
  • 150 g mălai
  • 150 g gris
  • 150 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 250 g brânză vaci
  • 3 zahăr vanilat
  • 100 g zahăr
  • 200 g smântână
  • 200 g dulceață de afine

Mod de preparare

Într-un castron se pun pe rând: iaurtul, făina albă, mălaiul, grisul, zahărul, uleiul, 2 ouă bătute, și praful de copt.

Se amestecă bine și se așază compoziția în tavă.

Separat, se bat celelalte două ouă cu zahărul vanilat și se amestecă cu brânza de vaci.

Cu o ligură, punem cuiburi de brânză în tavă.

Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute, la 180 de grade.

Când alivanca este spre final de coacere, se bate smântâna cu 100 g zahăr, se toarnă peste alivancă în tavă și se mai lasă 3-4 minute în cuptor.

Se montează farfuria și se ornează cu dulceață de afine.

Poftă bună!

Porumbel cu sote de urzici... Somon cu piure de țelină și broccoli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x