Antena Căutare

Biban de mare cu salsa mediteraneană și quinoa

Ingrediente:

  • 4 bucăți biban de mare
  • 300 g quinoa neagră
  • 300 g quinoa roșie
  • 6 roșii
  • 1 căpățână de usturoi
  • 300 g măsline kalamata
  • 100 g migdale
  • 20 g busuioc
  • sare marină
  • piper negru măcinat
  • sare fină
  • 1 lămâie
  • 500 ml ulei de măsline
  • 200 g unt
  • 2 cepe roșii mari
  • apă
  • 100 g zahăr

Mod de preparare

Se pune la fiert quinoa în vase diferite.

Se curăță și se filetează peștele, apoi se prăjește în ulei de măsline, mai întâi pe partea cu pielea care a fost crestată foarte puțin, apoi se întoarce pe cealaltă parte, se stoarce lămâie peste el și se adaugă puțin unt în tigaie.

Pentru salsa mediteraneană, se opăresc puțin roșiile pentru a le curăța de pieliță mai usor, se curăță ceapa și usturoiul și se îndepărtează sâmburii măslinelor .

Din roșii folosim doar pulpa

Se toacă toate ingredientele în cuburi, se adaugă 1-2 căței de ustoroi, busuioc tocat, sare și piper .

Salsa o sa fie trasă la tigaia foarte bine încinsă cu ulei de masline, pentru foarte putin timp.

Între timp quinoa este preparată și i se potrivește gustul cu sare, piper și se adaugă puțin unt.

Se montează farfuria când peștele este preparat.

Poftă bună!

Rețetă preparată de concurentul Donie Rares Alexandru

Tiramisu... Animăluțe haioase pentru dimineți somnoroase! Uită de obișnuitele ouă fierte, acesta este cel mai tare mic dejun! (VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x