Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ora 20.00

Cum să faci cele mai bune sarmale! Chef Cătălin Scărlătescu îţi dezvăluie trucul secret

 

Masa de Crăciun este un moment special care reuneşte întreaga familie într-o atmosferă călduroasă, cu preparate delicioase, poveşti pline de farmec şi zâmbete alături de cei dragi.

Iar cum bine ştim, de pe mesele românilor, de Sărbători, sarmalele sunt nelipsite.

Delicioasele preparate din carne învelite în frunze de varză murată, pe care toţi membrii familiei le aşteaptă cu entuziasm.

Aşadar, un preparat tradiţional românesc, gătit după reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu, va fi cu siguranţă vedeta de pe masa de Crăciun.

Ne este clar cât de strict şi profesionist este Chef Cătălin Scărlătescu, celebrul jurat din cadrul emisiunilor cu caracter culinar, aşa că, după ce a adunat ingredientele perfecte, a început să lucreze la reţeta pentru preparatul mult râvnit de Sărbători.

După ani întregi de explorat şi încercat diverse îmbunătăţiri la reţeta tradiţională pentru sarmale, Chef Cătălin Scărlătescu, a descoperit secretul care le face să fie extrem de gustoase.

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar nelipsite de pe mesele românilor vor fi, cu siguranţă, sarmalele. Ei bine, dacă îţi doreşti să găteşti această mâncare, Chef Cătălin Scărlătescu îţi dezvăluie câteva trucuri.

Mai exact, pentru a da savoare sărmăluţelor e musai să le fierbi timp de mai bine de patru ore.

Ne este clar cât de strict şi profesionist este Chef Cătălin Scărlătescu, celebrul jurat din cadrul emisiunilor cu caracter culinar, aşa că, după ce a adunat ingredientele perfecte, a început să lucreze la reţeta pentru preparatul mult râvnit de Sărbători.

După ani întregi de explorat şi încercat diverse îmbunătăţiri la reţeta tradiţională pentru sarmale, Chef Cătălin Scărlătescu, a descoperit secretul care le face să fie extrem de gustoase.

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar nelipsite de pe mesele românilor vor fi, cu siguranţă, sarmalele. Ei bine, dacă îţi doreşti să găteşti această mâncare, Chef Cătălin Scărlătescu îţi dezvăluie câteva trucuri.

Mai exact, pentru a da savoare sărmăluţelor e musai să le fierbi timp de mai bine de patru ore.

“Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit.

Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper.

Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată.

Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a spus chef Scărlătescu.

Repetă cu un strat de varză şi unul de sarmale până când oala se va umple.

Adăugă apă şi un pic de ulei, după care bagă-le la cuptor.

Pentru a prepara aceste sărmăluţe vei avea nevoie de 2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată.

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scărlătescu ţi se vor topi în gură.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti