Antena Căutare

Cum să pregăteşti celebrul tort Doboş! Reţeta e simplă, cu puţine ingrediente şi e gata în câteva minute

E momentul să pregăteşti o prăjitură delicioasă, uşor de făcut. Tortul Doboş e varianta perfectă!

E momentul să pregăteşti o prăjitură delicioasă, uşor de făcut. Tortul Doboş e varianta perfectă!

INGREDIENTE:
Pentru foi:
200 g faina
200 g zahar
5 oua

Pentru umplutura:
10 oua
300 g zahar
200 g unt
2 pliculete zahar vanilat
1 plic budinca de vanilie
150 g ciocolata cu lapte

MOD DE PREPARARE:


Pentru blat:
Se separa ouale, iar albusurile impreuna cu 150 g zahar se bat spuma pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu restul de 50 g de zahar. Cand e gata, in albusuri se pun galbenusurile si faina in mod treptat. Aluatul obtinut se imparte in 5-6 parti egale, in functie de cantitatea pe care doriti sa o faceti. Foile intins se baga in cuptor timp de 20 minute, la aproximativ 180 de grade.


Pentru crema:
Se amesteca untul si ciocolata topita la bain marie. Ouale intregi se amesteca impreuna cu zaharul, budinca de vanilie si cu zaharul vanilat intr-un vas la bain marie. Dupa ce e amestecata foarte bine, compozitia se pune peste unt si ciocolata. Foile de aluat se ung cu crema si se pun una peste alta. In functie de preferinte, ultima foaie poate fi acoperita cu glazura de ciocolata sau caramel. Pofta buna!

O combinaţie delicioasă, de-ţi lingi degetele! Budincă, pişcoturi şi fructe de pădure, un desert demenţial! Nu necesită ... Încearcă o prăjitură foarte simplă, cu puţine ingrediente şi un gust delicios! E foarte uşor de făcut!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x