Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ora 20.00

Din categoria celor mai îndrăgite deserturi tradiționale - Papanași cu smântână și dulceață

 

Ingrediente

  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 3 ouă
  • 50 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de lămâie sau portocale
  • 1 linguriță rasă, bicarbonat de sodiu
  • 350 gr făină
  • 50 g pesmet 
  • 1 linguriță sare
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru servit:
  • smântână
  • dulceață sau topping de fructe

Mod de preparare papanași cu smântână și dulceață

Se amestecă brânza cu ouăle, sarea, zahărul, esența și zahărul vanilat.
Se presară bicarbonatul deasupra, la fel și pesmetul.
Se omogenizează bine compoziția și se încorporează, treptat, făina.
Va rezulta un aluat destul de ferm, care se lasă la odihnit 30 de minute, apoi se pot modela papanașii.
Se prăjesc în baie de ulei încins, până sunt bine rumeniți pe toate părțile, apoi se scot pe prosoape absorbante.
Se servesc calzi, cu smântână și dulceața preferată.
 

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe