Antena Căutare

Iar ai băut un păhărel în plus şi eşti chinuit de mahmureală? Tanţi Nuţi din Vaslui îţi dezvăluie adevărata reţetă de CIORBĂ DE POTROACE moldovenească

A doua zi după nunţile din Moldova, nuntaşii participă la degustarea ciorbei de potroace, uan extrem de gustoasă. În plus, nu puţini sunt cei care confirmă că aceasta ar fi extraordinară în combaterea mahmurelii. Dar care să fie cea mai bună reţetă, una care nu dă greş vreodată? 

A doua zi după nunţile din Moldova, nuntaşii participă la degustarea ciorbei de potroace, una extrem de gustoasă. În plus, nu puţini sunt cei care confirmă că aceasta ar fi extraordinară în combaterea mahmurelii. Dar care să fie cea mai bună reţetă, una care nu dă greş vreodată?

Tanţi Nuţi din Vaslui, o gospodină desăvârşită, a dezvăluit o reţetă simplă, extrem de uşor de pus în practică. Principalul ingredient al ciorbei este zeama de varză acră, care este cunoscută în popor ca un bun ingredient după beție, de aceea se servește ciorba de potroace după nuntă sau după petreceri mai importante.

Ingrediente Ciorbă de potroace moldovenească:

– 1-1,5 kg de măruntaie și bucăți de carne de pui
– 1 morcov
– 1 pătrunjel rădăcină
– 1 păstârnac rădăcină
– 1 fir de praz
– 1 țelină mică
– 1 ardei roșu
– 200 g roșii în bulion sau 2-3 linguri de pastă de tomate
– 500-700 ml zeamă de varză acră
– 1 ceașcă orez
– 1 legătură leuștean

Mod de preparare Ciorbă de potroace moldovenească:

  • Deși se poate face și cu carne de miel, oaie sau porc, este de preferat ca ciorba de potroace să se facă cu pui, curcan, găină sau rață. Se folosesc măruntaiele (inimă, pipote), aripile și alte bucăți cu oase ale păsării.
  • Se secționează inimile, se curăță de cheagurile de sânge și se lasă în apă rece să iasă tot sângele rămas. Apoi se opăresc măruntaiele și toate celelalte bucăți de carne după ce se spală și se pun la fiert în 4-5 litri de apă rece, scrie click.ro.
  • Se curăță de spumă dacă este cazul când începe să clocotească. Se pun apoi legumele rădăcinoase primele, inclusiv prazul, iar mai târziu se pune și ardeiul. Se lasă pe foc în jur de jumătate de oră și după se adaugă orezul spălat și scurs bine.
  • Se lasă câteva clocote și se adaugă și roșiile sau sucul de roșii făcut în casă sau bulionul. Se lasă cam un sfert de oră la fiert și se pune peste și zeama de varză. Aceasta trebuie să fie fierbinte și se strecoară înainte de a fi pusă în ciorbă. Se pune treptat, după gust.
  • Dacă a scăzut prea mult din apă, se poate completa, dar cu apă fiartă în prealabil. Se lasă să fiarbă cu zeama de varză încă 10 minute. Se stinge focul, se adaugă leușteanul tocat mărunt, se pune capacul și se servește caldă.

Sursă foto: clickpoftabuna.ro

E foarte uşor de făcut! O prăjitură minunată, cu ciocolată şi vişine, gata cât ai zice "delicios"!... "Zâmbet de vară", prăjitura cu cireșe, care îți va încânta toate simțurile: Cum se prepară cel mai delicios de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x