Chefi la cutite

Noul sezon din februarie

Pe viscol și pe ninsoare, am desertul în cămară! Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți dezvăluie secretul GOGOȘILOR

Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă de sezon, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Toți „degustătorii” vor mai vrea o porție de  GOGOȘI.

Ingrediente:

500 grame făină (depinde de puterea ei de absorbţie, a mea nu a fost o făină foarte bună)
120 grame zahăr
100 ml lapte (plus ceva caimac)
40 grame unt 
3 ouă
30 grame drojdie
sare, zahăr vanilat
coajă de portocală
ulei pentru prăjit

Se pune drojdia la dospit împreună cu puțin lapte, vârând-o în mijlocul făinii. Secretul pentru niște gogoși dulci și pufoase stă într-un ingredient ținut secret: zahărul tos. Așadar, pe lângă lapte, alături de drojdie, adaugă o lingură de zahăr tos la dospire.

Frământați bine aluatul cu mâinile curate, apoi puneți coca într-un castron timp de 30 de minute. Apoi treaba devine foarte simplă: alegeți un pahar din bucătărie și faceți formele gogoșilor.

facebook whatsapp twitter pinterest
mai multe
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti