Antena Căutare

Prăjitura "Ciocolatina", un desert fabulos! Încearcă o reţetă extrem de simplă, gata în doar 15 minute

Prăjitura "Ciocolatina" are un gust demenţial, e cremoasă şi puţin amăruie. Se pregăteşte foarte uşor, fără bătăi de cap, iar rezultatul e spectaculos.

Prăjitura "Ciocolatina" are un gust demenţial, e cremoasă şi puţin amăruie. Se pregăteşte foarte uşor, fără bătăi de cap, iar rezultatul e spectaculos.

Ingrediente negresa – blatul:
100 g unt
200 g ciocolata amaruie
4 oua
250 g zahar pudra
100 g faina
1 plic praf de copt
50 g cacao


Mod de preparare:
Untul se topeste cu ciocolata la bain-marie, apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza ciocolata. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacao, apoi se incorporeaza in amestecul de ciocolata. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se tine la cuptor pentru 15 de minute.


Ingrediente pentru restul prajiturii:
300 g jeleuri gumate
350 g ciocolata amaruie
75 g de unt
2 cani unt de arahide
O cana de fulgi de ciocolata


Mod de preparare:
Peste negresa, se pun jeleurile. La bain-marie se topesc ciocolata si untul, apoi se adauga untul de arahide si fulgii de ciocolata. Compozitia obtinuta se intinde uniform peste stratul de jeleuri. Pe deasupra, se toarna un strat de glazura de ciocolata. Se baga la frigider pana se intareste. Pofta buna!

Prăjitura "Noire", un desert delicios şi foarte uşor de făcut! E gata în doar câteva minute, fără mare chin... Omlete de tip brioşă, rețetă gata în câteva minute! Deliciul ideal pentru un weekend de vară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x