Antena Căutare

Reţetă foarte simplă pentru tort "Foret Noire"! E gata în doar câteva minute, fără bătăi de cap, cu puţine ingrediente

Dacă nu ai încercat până acum tortul "Foret Noire", iată o reţetă uşoară, pentru care nu ai nevoie să îţi petreci prea mult timp în bucătărie. E delicios!

Dacă nu ai încercat până acum tortul "Foret Noire", iată o reţetă uşoară, pentru care nu ai nevoie să îţi petreci prea mult timp în bucătărie. E delicios!

INGREDIENTE:


Pentru sirop: 150 ml apa, 4 linguri de zahar, esenta de rom

Pentru blat: 7 linguri faina, 5 oua, jumatate de plic cu praf de copt, 1 lingura apa rece, 5 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingura ulei

Pentru umplutura: 300 gr frisca, 300 gr fructe de padure (in functie de preferinta)

Pentru decor: 100 gr fructe de padure, 300 gr frisca, bucatele de ciocolata


MOD DE PREPARARE:


Apa, zaharul si esenta de rom pentru sirop se fierb doua minute, apoi se lasa la racit. O sa fie folosit pentru insiroparea blatului.


Albusurile se bat spuma cu zaharul si lingura de apa rece. Separat, se bat si galbenusurile, se pune un praf de sare, uleiul si zaharul. Peste galbenusuri se toarna albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao.Totul se amesteca foarte bine, cu ajutorul unei spatule, pana devine omogen.


Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se tine la cuptor timp de 15 minute, la 180 de grade.


Cand este gata, blatul se taie in 3 parti egale. Se insiropeaza prima “foaie”, se pune frisca si apoi fructele de padure. Se repeta procedeul si pentru al doilea strat. La final, se decoreaza tortul cu frisca, bucati de ciocolata si cateva fructe de padure sau visine. Pofta buna!

Încearcă prăjitura "Mandragora"! Reţetă rapidă, gata în zece minute, fără coacere... Trebuie să o încerci neapărat! Prăjitura "Mandarin", desertul pe care îl faci cât ai clipi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x