Antena Căutare

Catalin Scărlătescu dezvăluie fanilor amănunte din viaţa sa de Chef: “am incercat carnea de sobolan. Are gust de …”

În cadrul unei sesiuni live pe pagina oficială de facebook a Antenei 1, fanii au luat locul reporterului şi l-au asaltat pe Catalin Scărlătescu, unul dintre cei trei juraţi “Chefi la cuţite”. Iata cele mai interesante întrebări şi cum a răspuns:

- Cum arată acest sezon de Chefi la cutite in opinia ta?

- Plin de veselie, cântam, îl speriem pe chef Dumitrescu în toate felurile posibile şi cu tot felul de gândaci, scorpioni şi alte insecte din plastic. Dar şi el m-a convins să cânt numai cântecele ce le ştie de la fiicele sale. La un moment dat am purtat şi o perucă pentru a-l distra pe chef Bontea pentru că venise îmbufnat de acasă.

- Ce ne poţi spune despre preselecţiile de anul acesta relativ cu cele anterioare?

- Foarte puţini concurenţi se întorc din sezoanele trecute, iar mâncarea este parca altfel în acest sezon. Dacă în primul sezon am mâncat mult somon, acum preparatele sunt mai diversificate si am avut surpriza sa intalnim feluri pe care nu le mai mâncasem pana acum …

- Ce cauţi într-o farfurie când trebuie să dai un verdict?

- Mai nou jurizez la un alt nivel, dacă găsesc greşeli stau şi mă întreb de ce a facut eroarea respectiva şi cum a ajuns să greşească! Nu mai sunt la modul : “Nu-i bun, altul la rand”. Poate în greşeală lui omul a vrut să facă un lucru fantastic, asa ca încerc să scot de la un concurent povestea care stă în spatele acelei farfurii. Sunt atent şi vizual, ma uit cu cu “zoom” la tot :))

- Ce ai aflat despre tine de când eşti jurat “Chefi la cuţite”?

- Am învăţat că pot fi un om flexibil. Inainte aveam o atitudine rigidă, eram în lumea mea în bucătărie şi nu acceptam altceva mai mult decât ştiam.

- Ce ai mancat mai puţin obişnuit pina acum?

- Him ... am mâncat carne de camila, de şarpe, de şobolani …. le-am încercat pe toate :)).

- Îţi aminteşti vreo poveste legată de una dintre aceste experienţe culinare?

- Daaaaa, am lucrat pe un vapor şi de obicei când ancoram undeva lângă noi mai era o nava, iar noi, cei din bucatarie, ne invitam la un fel de schimb de experienta. Într-o dimineaţă am ieşit pe punte, iar bucătarul de pe celălalt vapor mi-a făcut semn să merg la el. Si, m-am dus. Acolo erau foarte mulţi filipinezi, iar la un moment dat îmi arată nişte bucăţi de carne mai ... alfel. Am întrebat ce e inainte sa gust. Răspunsul lui m-a şocat puţin: mi-a spus că e carne de şobolan şi mi-a aratat un astfel de exemplar întins pe trei beţe şi pus la uscat. Nu-mi putem imagina că aş putea mânca aşa ceva, dar de curiozitate mi-a arătat cum ajung să îi gătească. M-a dus pe ţărm la un magazin de specialitate unde am vazut cum hrăneau şobolanii cu grăunte, la fel cum facem noi românii cu găinile. Când am văzut că totuşi sunt crescuţi ca orice alt animal, m-am încumetat şi am mâncat: are un gust pe care nu îl poţi compara cu alt tip de carne, e dulceag.

- Dintre tot ce ai încercat mai deosebit până acum, care a avut gustul cel mai interesant?

- Un fruct, Jackfruit se numeşte. Era o combinaţie proaspătă ce ducea spre lămâie, chiar am rămas impresionat …

- Cum este bucătăria pentru tine?

- În opinia mea, bucătăria este o ştiinţă şi nu o artă. Platingul unei farfurii este un simt estetic, dar nu o artă. Aş mai bagă meseria de bucătar la o categorie de meserii periculoase deoarece inhalezi foarte multe mirosuri.

- Este ceva ce nu îţi place să mănânci?

- Nu, nu-mi permit în meseria asta să fiu mofturos pentru că datoria mea e să gust din toate.

- Ai fost vreodată la dietă?

- Da, acum doi ani. Mă speriasem şi mi-am zis că vreau să slăbesc. In două luni jumate am dat jos 20 de kilograme. Am mâncat numai verdeaţă, iar două zile pe săptămâna aveam voie omletă din albuşuri, acela era momentul de răsfăţ :))

- Toată lumea vrea să te însoare, ce părere ai despre asta?

- Nicio părere, nu ştiu dacă mă voi însura vreodată. O singură dată mi-am dorit să mă însor.

- Ce crezi că e mai important într-o relaţie că această să funcţioneze?

- Sinceritatea este de departe acel ceva care ţine relaţia strânsă şi bunul simt care se leagă.

- De ce nu ai scos o carte de bucate până acum?

- Pur şi simplu nu ştiu dacă mi-aş dori să fac una, nu este tocmai un deziderat până mor.

- Există ceva de care te temi?

- Mă tem de prostie, prostia unora care pot face ceva rău, în bucătărie, pe stradă, la volan etc.

Pe chef Cătălin Scarlatescu îl puteţi vedea în fiecare luni şi marţi de la ora 20:30, alături de chef Sorin Bontea şi chef Florin Dumitrescu în cadrul emisiunii “Chefi la cuţite” pe Antena 1.

Gina Pistol vorbeşte despre despărţire! Ce spune frumoasa vedetă despre statutul de burlăciţă!... Românul are o super poveste: ”Am plecat fraudulos în Grecia, pe jos. Am mers două săptămâni, pentru că trenul n-a mai v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x