Antena Căutare

În port popular, nea Romanu, prieten vechi de-al lui Scărlătescu, le-a dat clasă chefilor: ”Cum? Mațe de miel? Așa se mănâncă?”

Îl cheamă Miclea Ioan Romulus, are 53 de ani, iar apropiații îi spun ”Romanu”. Un bun cunoscător al preparatelor tradiționale, nea Romanu a poposit la noi îmbrăcat în port popular și decis să-i impresioneze pe chefi cu un preparat autentic din Alba-Iulia. 

Îl cheamă Miclea Ioan Romulus, are 53 de ani, iar apropiații îi spun ”Romanu”. Un bun cunoscător al preparatelor tradiționale, nea Romanu a poposit la noi îmbrăcat în port popular și decis să-i impresioneze pe chefi cu un preparat autentic din Alba-Iulia.

A venit de departe cu pâinea la pachet, la care a copt nu mai puțin de patru ore. Le-a preparat chefilor o ciorbă de miel, cu care i-a dat pe spate. Dar ce să vezi? În tot amalgamul de întrebări de tipul: oare ce-o fi în farfurie?, combinate cu laude pentru gustul desăvârșit, Romanu a ieșit triumfător, căci a luat cele trei cuțite.

Prieten cu Scărlătescu, pentru care a gătit de vreo câteva ori și care i-a recunoscut imediat pâinea, nea Romanu și-a văzut visul: „E o surpriză pentru mine. Iți dai seamă, o să mă vadă un sat întreg!”

Cât despre echipa din care și-ar dori să facă parte, nici că mai e rost de vreo îndoială. Cu Scărlătescu ar merge până-n pânzele albe! Dar asta, rămâne de văzut!

Povestea ei de viață e dură: ”Mama avea cancer, iar eu am devenit anorexică, aveam 30 de kilograme și voiam să mai slăbe... S-o ce? SOrin revine! Nu i-a dat cuțitul, dar fix la el în echipă ar merge! IT-istul Pompiliu ”face” bucătărie în rețea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x