Chefi la cutite

Luni, Marți | 20:30 | Antena 1

Faci des friptură? Chef Sorin Bontea îți spune greșeala pe care o faci de fiecare dată

Ce este mai simplu decât să faci o friptură atunci când ajungi obosit acasă? Pe lângă faptul că nu necesită un timp îndelungat de preparare, carnea prăjită este și foarte gustoasă, mai ales lângă o porție generoasă de cartofi prăjiți. 

Chefii îți spun ce greșeli faci în bucătărie fără să-ți dai seama

Chef Sorin Bontea: ”Sunt multe. De la sărarea cărnii înainte de a fi gătită, până la congelarea cărnii (românii cumpără carne proaspată și o congelează, când ar putea cumpăra mai puțină, tocmai pentru a o găti mereu proaspătă). De asemenea, gospodinele obișnuiesc să gătească în cantități mari care să ajungă pentru câteva zile. În opinia mea mâncarea proaspătă este mult mai bună. Dacă gătești zilnic sau o dată la două zile te poți bucura de o alimentație mai variată, mai echilibrată”.

Chef Florin Dumitrescu: ”Românii nu prea gătesc acasă cu unt, care dă o savoare specială mâncărurilor. Și au prostul obicei de a lega sosurile cu făină, de a face răntașuri”.

Chef Cătălin Scărlătescu: ”Vorbim de bucătăria de acasă, să ne înțelegem. Așadar, nu se folosesc cuțite adecvate, peștele de regulă este gătit cu mujdei și mămăligă (opțiunile sunt infinit mai multe, mai variate și mai gustoase), condimentele sunt puține”.

Acum, că știți secretele celor mai iubiți chefi din România, cu siguranță mâncărurile voastre vor avea alt gust.

facebook whatsapp twitter pinterest
mai multe
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti