Antena Căutare

Pui în crustă dulce-picantă, cu garnitură de cartofi și mere caramelizate. Un preparat ce va fi foarte apreciat!

Vă place puiul și vreți să vă abateți de la clasicele rețete de fripturi? Nimic mai bun decât acest pui în crustă dulce-picantă, cu garnitură de cartofi și mere caramelizate!

Vă place puiul și vreți să vă abateți de la clasicele rețete de fripturi? Nimic mai bun decât acest pui în crustă dulce-picantă, cu garnitură de cartofi și mere caramelizate!

Ingrediente

  • 1 pui întreg
  • 1 kg cartofi
  • 3-4 mere
  • 1 lămâie
  • crenguțe de rozmarin
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 lingură miere
  • ulei de măsline

Mod de preparare pui în crustă dulce-picantă, cu garnitură de cartofi și mere caramelizate

Puiul porționat pe jumătate, se unge cu puțin ulei de măsline și se stropește cu suc de lămâie
Se condimentează cu sare și piper și se așază într-o tavă de aragaz unsă cu ulei.
Se așază în tavă și crenguțe de rozmarin și se dă tava la cuptor, la foc iute, până se rumenește bine carnea.
Spre final, se pregătește un amestec din puțină miere, apă, lămâie și mujdei de usturoi.
Se unge puiul și se mai lasă 10 minute, ca sa capete o crustă frumoasă și aromată.
Cartofii se curăță și se taie grosier. Se condimentează cu puțin rozmarin, busuioc și usturoi. Se dau la cuptor, într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline și se lasă să se patrundă bine.
Merele se curăță de cotoare, se taie în felii groase, se condimentează cu putină sare și puțin zahăr brun, apoi se caramelizează puțin, într-o tigaie.
Puiul se servește alături de garnitura caldă de cartofi și mere caramelizate.
Să vă fie de folos!

Din categoria celor mai îndrăgite deserturi tradiționale - Papanași cu smântână și dulceață... O altfel de pizza. Pizza turcească sau Lahmacun, cu carne tocată și gust tare bun....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x