Antena Căutare

Tocăniţă oltenească de praz cu măsline e pe gustul oricărei gospodine! Regis Stone te provoacă să găteşti minuni culinare într-o clipită!

Să găteşti bine nu ţine doar de talent, ci şi de priceperea cu care îţi alegi ingredientele şi ustensilele din bucătărie. Află şi tu cum să faci o super tocăniţă oltenească de praz cu măsline, totul pregătit în tigaia Regis Stone Wok!

Să găteşti bine nu ţine doar de talent, ci şi de priceperea cu care îţi alegi ingredientele şi ustensilele din bucătărie. Află şi tu cum să faci o super tocăniţă oltenească de praz cu măsline, totul pregătit în tigaia Regis Stone Wok!

În general, gospodinele se cam feresc să facă tocăniţe, mai ales din cauza faptului că legumele au tendinţa de a se lipi. Cu doar câteva ingrediente poţi pregăti o super mâncare tradiţională, ce te cucereşte imediat prin gust şi aspect.

Mihai Marcel este concurentul emisiunii "Chefi la cuţite" care a ales să gătească în tigăile Regis Stone, pentru a fi sigur că lucrurile merg ca la carte şi reţeta sa tradiţională va cuceri juraţii.

Pentru a pregăti reţeta noastră de tocăniţă oltenească de praz cu măsline ai nevoie de câteva ingrediente:

  • 1 kg praz
  • 100 g untură
  • 250 g bulion
  • 200 g măsline
  • 2-3 foi de dafin
  • 1-2 crenguțe cimbru
  • 20 g sare
  • 20 g piper
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură zahăr

Cum pregătim rețeta de tocăniţă oltenească de praz cu măsline?

Se spală bine prazul şi se taie în bucăți mai mari.

Untura se topeşte în tigaia Regis Stone Wok şi se adaugă prazul. Se căleşte până devine moale, apoi se stinge cu vin. Se pun toate condimentele și măslinele și se lasă la fiert până scade, amestecând din când în când pentru o observa consistenţa.

Se adaugă bulionul, se mai lasă să fiarbă până se întrepătrund gusturile, iar către final se îngroașă cu o lingură de făină și se potrivește gustul cu zahăr, sare, piper și zeamă de lămâie.

La final se pune totul pe o farfurie şi se savurează! Cu siguranţă aspectul este cel care te va cuceri imediat, fiindcă vei vedea că prazul şi măslinele şi-au păstrat culoarea şi aromele.

Motivul? Noi am folosit o tigaie Regis Stone Wok cu înveliș special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă. Tocăniţa s-a făcut imediat, fără a se lipi și fără a fi nevoie de mult ulei. Aspectul este unul delicios și, cel mai important lucru, am păstrat calitățile nutritive ale ingredientelor folosite.

Tigăile Regis Stone îți oferă o calitate superioară față de cele ceramice, fiindcă sunt mult mai rezistente la zgârieturi și mai durabile.

Încearcă și tu și o să ne mulțumești mai târziu!

Gelozii la masa de jurizare ,,Chefi la cuțite”! Scărlătescu a sărit ca ars când Gina Pistol a fost curtată de alt bărbat... Cel mai neaşteptat anunţ! Chef Florin Dumitrescu a publicat un mesaj ce i-a luat prin surprindere pe fani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x