Antena Căutare

34 de ani fără Amza Pellea. O imagine cât o mie de cuvinte! Vă amintiţi cum Mihai Bendeac, juratul "iUmor" , s-a transformat în "Nea Mărin miliardar"?

Astăzi,  12 decembrie, s-au împlinit  34 de ani de când marele Amza Pellea nu mai este printre noi, dar rolurile sale continuă să fie preferatele românilor. Într-o ediţie specială din luna decembrie, în 2015, Mihai Bendeac, juratul "iUmor" , s-a transformat în cel mai îndrăgit personaj al legendarului actor.

Astăzi, 12 decembrie, s-au împlinit 34 de ani de când marele Amza Pellea nu mai este printre noi, dar rolurile sale continuă să fie preferatele românilor. Într-o ediţie specială din luna decembrie, în 2015, Mihai Bendeac, juratul "iUmor" , s-a transformat în cel mai îndrăgit personaj al legendarului actor.

"Poate cea mai emoționantă filmare din cariera mea...", a mărturisit Bendeac pe pagina sa de Facebook, unde a şi postat o fotografie specială.

Vă reamintim că Amza a plecat devreme, mult prea devreme. Era 12 decembrie. Şi era frig. De peste trei decenii, dăinuie în sufletul nostru doar prin iubire. Viaţa pe pământ i s-a sfârşit la 52 de ani, după un cancer pulmonar necruţător.

Românii au pierdut un mare om. Dar au câştigat zeci de eroi. Pe semeţul Mihai Viteazul, pe Decebal, pe nebunul Ipu.

La 34 de ani de la moartea actorului, "Nea Mărin Miliardar" rămâne cel mai urmărit film din istoria cinematografiei române. Iar Amza Pellea rămâne un nume pe o stea, o imagine pe un muzeu şi un simbol peste o ţară întreagă. Şi un actor imposibil de egalat pe scenă, în filme sau în sufletele noastre.

Mihai Bendeac, în rolul lui Nea Mărin - Sursa foto: Facebook

Ana-Maria Calița, câștigătoarea celui de-al patrulea sezon ”iUmor”, le-a spus "Prietenilor de la 11" ce va fac... Ana Maria Calița, câștigătoarea „iUMOR”, i-a întors sărutul lui Bendeac: „Înainte să intru pe scenă, mi s-a făcut rău”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x