Antena Căutare

Branza mucegaita naturala - brand frantuzesc!

Cand te gandesti la gastronomia Frantei, iti vin in minte retete ca cea de Ratatouille, mirosul unui croisant pufos sau gustul dulce acrisor al unei crepe Suzette. Dar si gustul fin si rafinat, iubit de unii, detestat de altii, al unei branze cu mucegai.

Se produce in multe din regiunile Frantei si poarta denumirea acestora. Este rezultatul unui proces natural de fermentatie, dar uneori si prin coacere fortata.

Caracteristicile branzei mucegaite: un pregnant gust acrisor, unele sortimente mai mult decat altele; este de regula semi-moale, adesea se faramiteaza, mai ales atunci cand este rece.

Cum se serveste: ca o gustare, sau ca desert; de obicei, cu fructe, paine crocanta sau biscuiti nesarati. Datorita aromei pregnante, merge bine impreuna cu un vin rosu sec. Branza mucegaita naturala mai poate fi folosita in salate sau ca garnitura langa o salata.

citeste revista Felicia

foto: winecellarva.com

VIDEO! Vladut gateste salata de vinete cu ardei copti... "Puiule, nu o deranja pe mami. Sunt prea ocupata in construirea unui brand"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x