Ce este si cum se prepara humusul

+6 click pentru
galerie

Daca vrei sa incerci si tu, cel mai bine este sa-l faci in casa, pentru ca cel cumparat nu este intotdeauna foarte bun.

Ai nevoie de: 150g naut uscat, 100g tahini, zeama de la o jumatate de lamaie, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, chimion si un catel de usturoi.

Se lasa nautul la inmuiat intre 6 si 12 ore, apoi se fierbe timp de o ora. Se scurge bine. Se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza bine pana se formeaza o pasta. Daca ti se pare prea groasa, mai poti adauga ulei sau apa minerala.

Bineinteles ca aceasta nu este o reteta batuta in cuie,  asa  ca ingredientele variaza dupa bunul tau plac. Dupa ce mai experimentezi, poti incerca tot felul de combinatii.

Se poate inlocui uleiul de masline cu ulei de floarea soarelui presat la rece. In loc de zeama de lamaie, se poate folosi chimionul cu pudra de cayenne (foarte putina pentru ca este picanta).

Citeste si alte retete de humus pe Good Food!

 

facebook whatsapp twitter pinterest
mai multe
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti