Desert: Prajitura de branza cu portocale si caramel

 
+6 click pentru
galerie
Ingrediente


284ml frisca lichida
coaja unei portocale
225g zahar tos
4 linguri de lichior de portocale
200g crema de branza
4 oua

Baza de biscuit
250g biscuiti digestivi
85g unt, topit

Stelute de caramel
100g zahar tos
ulei de floarea soarelui

Preparare


1. Se incalzeste cuptorul la 150ºC. Intr-un vas mic, se da frisca in clocot apoi se adauga coaja de portocala. Se ia de pe foc si se lasa deoparte pentru a se infuza. Se pun 140g de zahar intr-un alt vas cu suficienta apa, cat sa-l acopere. Se da in clocot, se reduce intensitatea focului si se fierbe pana cand se obtine caramelul gros. Se adauga 2 linguri de lichior de portocale (aveti grija caci va stropi). Se lasa sa se aseze usor, apoi se toarna la baza a 6 forme de 250ml si se lasa deoparte.

2. Se bate crema de branza impreuna cu zaharul ramas intr-un bol mare, apoi se incorporeaza ouale si lichiorul ramas. Se strecoara frisca infuzata, apoi se amesteca totul impreuna pana cand se obtine o crema. Se inlatura spuma si se lasa deoparte.

3. Se fierbe un ibric cu apa. Se pun formele intr-o tava adanca, se imparte sosul intre ele - va ajunge cat sa le umple pe jumatate - apoi se pune tava in cuptor, iar in ea se toarna apa din ibric, astfel incat sa ajunga pana la jumatatea formelor. Se coc timp de 40 de minute sau pana cand se asaza, apoi se scot din cuptor si din tava. Se lasa sa se raceasca, apoi se baga la frigider peste noapte. Se pot prepara cu 2 zile inainte si se pot pastra la frigider.

4. Cu doua zile inainte de servire, se prepara baza. Se macina biscuitii intr-un robot de bucatarie, pana cand se obtin firimituri fine. Se adauga untul topit si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se tapeteaza o tava cu hartie pergament, se toarna compozitia, apoi se acopera cu alta foaie de hartie. Se intinde pana cand devine suficient de mare pentru a decupa 6 discuri de marimea formelor. Se racesc.

5. Pentru a prepara fulgii de caramel, se incalzeste zaharul cu putina apa intr-un vas si se fierbe pana cand se obtine caramelul, apoi se lasa deoparte sa se raceasca putin. Se tapeteaza o tava cu hartie pergament si se unge cu putin ulei. Se toarna caramelul in sus si in jos, astfel incat toate fasiile sa se lege si sa formeze stelute, apoi se lasa deoparte.

6. La servire, cu ajutorul unui cutit se decupeaza sase discuri din foaia de biscuit astfel incat sa se potriveasca cu forma cremei de branza. Se asaza crema de branza peste baza de biscuit, se toarna sosul pe si in jurul acesteia, se decoreaza cu o steluta si se serveste.

Foto: Good Food

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

mai multe