Desert: Tort de cirese invelite in ciocolata

 
+6 click pentru
galerie

Ingrediente:

- 150g ciocolata cu lapte de calitate;

- 175g faina;

- 1 lingurita praf de copt;

- 140g de zahar brun;

- 140g de unt putin sarat, foarte moale;

- 3 oua mari;

- 3 linguri de lapte;

- 1 banana medie, facuta piure.

PENTRU TOPPING Si UMPLUTURA

- 200g de ciocolata alba;

- 400g de cirese;

- 150ml smantana lichida;

- 2 linguri de kirsch (optional).

Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 160º C/gaz 4. Se tapeteaza cu unt si cu hartie de copt doua forme de copt cu diametul de 20cm. Se rad doua treimi din ciocolata pe razatoarea mare. Restul se toaca. Se lasa deoparte.

2. Se asaza faina, praful de copt si zaharul intr-un bol mare. Se face o gaura in mijloc si se adauga untul, ouale si laptele (untul trebuie sa fie foarte moale). Se bate totul cu un tel electric timp de doua minute pana cand se obtine o compozitie spumoasa si usoara (sau se poate bate bine cu o lingura de lemn timp de trei minute). Se incorporeaza cu grija ciocolata rasa si cea tocata si piureul de banana.

3. Se imparte egal amestecul in cele doua forme. Se niveleaza suprafetele cu grija cu o spatula sau cu dosul unei linguri. Se dau la cuptor amandoua pe raftul din mijloc, timp de 25-30 de minute pana cand devin elastice la atingere si incep sa se stranga de pe marginile formelor.

4. Se scot din cuptor, se lasa la racit in forme 5 minute. Se scot din forme, se dezlipeste hartia de copt si se lasa la racit pe un stativ de metal cel putin o ora inainte sa se adauge crema.

5. Se sfarama 200g de ciocolata alba intr-un bol termorezistent si se topeste usor deasupra unei cratite cu apa fierbinte dar care nu fierbe inca. Se scoate bolul din cratita si se lasa deoparte 5-6 minute. Se acopera o tava cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt. Se scufunda 200g de cirese, una cate una, in ciocolata topita ca sa se inveleasca pana la jumatate, apoi se asaza fiecare pe tava. Se amesteca 150ml de smantana dulce de gatit in restul de ciocolata alba pana cand se obtine o compozitie omogena si lucioasa. Se lasa la racit ca sa se ingroase (aproximativ 5 minute). Se transfera jumatate din aceasta compozitie in alt bol. Se scot samburii de la 200g de cirese, se taie in jumatati si se asaza intr-unul din bolurile cu ciocolata alba. Se mai adauga 2 linguri de kirsch (optional) si se amesteca bine. Se asaza unul dintre blaturi pe un platou si se unge cu crema, apoi se asaza deasupra al doilea blat. Se unge si acesta cu restul de crema pe deasupra si se decoreaza cu cirese invelite in ciocolata. Acest tort este cel mai gustos in ziua in care este facut.

 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

mai multe