Antena Căutare

E vremea urzicilor!

Acum cand gasim urzici proaspete din belsug, ar trebui sa profitam de acest lucru si sa incercam cateva retete cu urzici. Aceste plante vitaminizeaza, au efect detoxifiant si protejeaza organismul de bacterii.

Supa crema de urzici

Ingrediente: 1 kg de urzici, 4 cepe potrivite, 1 pastarnac, 1 ardei gras, 1/2 telina, 2 morcovi, 2 cartofi, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingura de margarina, 100 g smantana vegetala, sare si piper.

Preparare: Se curata legumele - cartofii, morcovii, pastarnacul, telina, 2 cepe si se pun la fiert cu sare si o lingura de ulei. Cand fierbe se adauga si ardeiul curatat de seminte. Dupa ce s-a racorit putin, supa se strecoara (se pastreaza atat supa clara, cat si legumele).

Urzicile, spalate de mai multe ori in apa rece, se pun la fiert in apa clocotita si se tin 20 de minute. Se scurg bine. Separat, se toaca marunt cele 2 cepe ramase, se calesc in ulei, la care se adauga supa clara si se lasa sa dea cateva clocote.

Se paseaza urzicile (si restul legumelor fierte, dupa gust) si se subtiaza cu supa calda. Se pune totul intr-o oala potrivita, se adauga margarina si smantana vegetala, apoi se pune sare si piper.

citeste revista Felicia

foto: mariquita.com

Barbatii frumosi - mai putine probleme mentale la batranete... Alege lipiciul potrivit pentru fiecare suprafata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x