Antena Căutare

Jurnalul in 6 pasi

Te streseaza scoala, prietenii, parinti… viata in general? Incearca cea mai rudimentara forma de terapie: tine un jurnal! Scrisul pe hartie te poate ajuta sa te eliberezi, in mod inofensiv, de asemenea presiuni.

Cu un jurnal poti veni de hac multora dintre micile probleme ale vietii. Dar, mai ales, vei descoperi o groamada de lucruri despre tine insati.

1. Fii egoista!

Nu uita: tu esti pe primul loc! Da, stim cum este. Uneori iti vine greu sa te concentrezi asupra propriei persoane, mai ales atunci cand ti se pare ca sunt lucruri mai importante de facut. Cum ar fi sa inveti la istorie sau sa-ti consolezi prietena cea mai buna, intrata recent in depresie. Dar sa stii ca reflectand la tine, nu pierzi timpul. Toti avem nevoie de putina atentie. De fapt, toata arta unui jurnal se bazeaza pe acest principiu: putina atentie acordata propriei persoane.

2. Jurnalul nu e tema pentru acasa

Nimeni nu te obliga sa tii un jurnal, asa ca bucura-te de el atunci cand ai tu chef. Nu trebuie sa scrii mult, sa lipesti sau sa desenezi chestii in el in fiecare zi! Insa, daca vrei sa te alegi cu cat mai multe din aceasta experienta, ar trebui sa lucrezi organizat. La inceput, scrie o data pe saptamana. Apoi iti vei gasi propriul ritm. Si nu uita: scrie mereu data pe pagina. La un moment dat, vei vrea sa recitesti ce ai scris si sa iti amintesti cum erai "in tinerete".

3. Atmosfera potrivita

Scrie intinsa pe pat sau asezata intr-un fotoliu confortabil. Asculta melodiile preferate, cumpara-ti un pix care sa-ti placa si cu care sa scrii. Foloseste orice artificiu care te inspira sau care te ajuta sa te relaxezi si sa intri in starea necesara. Asa vei reusi sa rezolvi orice dilema, sa-ti descoperi vreun hobby, sau pur si simplu sa devii mai creativa.

4. Fii o mica rautate

Gandurile "rele" nu fac din tine o persoana malefica. Doar esti si tu om! Si ca pe orice fiinta umana, te incearca si pe tine uneori invidia, gelozia, supararea. Daca viitoare cand te mai incearca ganduri nu tocmai demne de un inger, scrie-le asa cum iti vin. Apoi citeste-le si incearca sa-ti dai seama de ce simti acele lucruri. Si nu te ingrijora cu idei precum "Ce o fi in neregula cu mine?" sau "Cum de am fost in stare sa gandesc asa ceva?". Demascarea gandurilor "urate" intr-un jurnal te va ajuta sa le descoperi originea si sa treci peste ele mai usor.

5. Intimitate, va rog!

Daca nu vrei sa se amestece toti neinvitati in afacerile tale, ai face bine sa-ti tii memoriile sub cheie. Ascunde jurnalul intr-un loc secret, unde niciun fratior enervant si niciun parinte curios nu-l va gasi "din intamplare". Unele fete au un jurnal comun si fac cu randul la scrisul paginilor. De exemplu, poti sa imparti un jurnal cu prietena ta cea mai buna. E o modalitate inedita si originala prin care sa afli ce gandeste si chiar lucruri noi despre ea, pe care nu are curaj sa ti le zica pe cale verbala. In paralel, poti tine si un jurnal separat, pentru lucrurile pe care nu vrei sa le stie nimeni!

6. Vise placute

Jurnalul este o modalitate perfecta de a vorbi despre toate acele sperante si vise pe care nu le impartim niciodata cu restul lumii. Daca le scriem pe hartie, ele devin mai credibile, mai plauzibile si chiar realizabile. Vrei sa devii artista sau fotomodel? Scrie despre visul tau si apoi fa-ti o lista cu toate lucrurile care te pot ajuta sa ti-l indeplinesti. Si intre timp, exerseaza-ti si autograful!

Sursa foto: geeksugar.com

Sanctuarul esentelor fine: Elysee Concept... Cum sa iti ascunzi imperfectiunile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x