Antena Căutare

Papadiile - chiar le putem manca?

Precum ati observat deja, in acest moment este plin in orice spatiu verde de papadii. Daca florile sunt in general elemente de decor, e timpul sa le luam in calcul si pentru o gustare.

Vi se pare ca papadiile nu ar fi comestibile datorita mirosului lor bizar ? Ei bine, cel mai bine e sa consumati oricum frunzele si tulpina. Desi din capetele galbene si pufoase puteti face vin de exmplu.

Asa ca prindeti curaj si folositi-le intr-o salata. Gustul dulce-amarui al acestora vor da o nota deosebita mancarii si te vei convinge ca sunt un ingredient in toata regula si mai ales, gratis. Le puteti face si calite, alaturi de alte legume.


Reteta: Papadii cu ghimbir si ardei dulci

- 600 grame frunze de papadie, spalate
- ulei de masline
- o ceapa rosie medie, taiata fin
- un ardel rosu sau galben, curatat de seminte si taiat fidelute
- un catel de usturoi taiat marunt
- o lingurita de ghimbir taiat marunt
- sare
- o lingurita otet balsamic
- o lingurita zahar brun

1. Taiati frunzele mari de paadi in doua si pastrati doar putin din cotoare.

2. Incalziti intr-o tigaie un pic de ulei, caliti ceapa si ardelul pentru 2 minute la foc moderat. Adaugati usturoiul, ghimbirul, frunzele de papadie si un pic de sare si continuati sa gatiti pentru inca 5-10 minute. Adaugati un pic de apa daca tigaia devine prea uscata. Cand papadiile sa-u inmuiat, luati de pe foc, adaugati otetul balsamic si serviti.

Cum sa iti ascunzi imperfectiunile... Legumele tinere - cum le muti pe balcon sau in gradina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x