Reteta de Paste: crema de vanilie in coaja de ou

+6 click pentru
galerie

Ingrediente:

- 6 oua mari;

- 3 cani de lapte;

- ½ pastaie de vanilie;

- ½ cana de zahar;

- un plic de gelatina (cam doua lingurite si un sfert);

- ½ lingurita de sare.

Preparare:

1. Foloseste un cutit cu lama subtire pentru a zgaria in coaja oului un capac in partea superioara a acestuia. Separa albusurile de galbenusuri. Transfera 5 galbenusuri intr-un bol, pastreaza albusurile in altul si tine un galbenus pe mai tarziu. Pune apa la fiert intr-o oala mica. Adauga cojile si fierbe-le timp de 3 minute, pentru a le curata bine. Apoi scoate-le usor si lasa-le sa se usuce. Curate membrana de albus de dinauntru si asaza-le intr-un cofraj de oua.

2. Intr-o oala medie pune laptele, pastaia de vanilie, zaharul si gelatina. Asteapta sa se inmoaie, cam 3 minute, apoi pune oala la foc mic, amestecand mereu, pana gelatina este complet dizolvata, cam doua minute.

3. Freaca galbenusurile cu sare, apoi peste ele adauga laptele fierbinte, amesteca bine si pune la fiert, la foc mic, pana cand crema obtinuta este suficient de groasa incat sa stea prinsa de lingura. Scoate pastaia de vanilie. Trece crema printr-o sita pentru a elimina cocoloasele.

4. Pune apoi cate doua linguri de crema in fiecare coaja de ou. Daca iti ramane crema, imparte-o in mod egal. Da la frigider pentru 4 oua. Se pot servi cu frisca, sos de fructe sau ciocolata.

Sursa: marthastewart.com

facebook whatsapp twitter pinterest
mai multe
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti