Reteta de post a zilei: Ghiveci de legume

 
+6 click pentru
galerie

Ingrediente:

- 4-5 cartofi;

- 2 ardei grasi;

- 1 conopida mica;

- 400g fasole grasa;

- 5 rosii;

- 4 morcovi;

- 2 dovlecei;

- 1 varza mica;

- 2 vinete potrivite;

- 1 telina mica;

- 3-4 cepe;

- 300ml suc de rosii;

- 2-3 legaturi de patrunjel verde;

- sare, piper.

Mod de preparare:

1. Telina, ceapa, dovlecelul, morcovii, cartofii se curata de coaja. Ceapa se toaca si se pune in ulei la calit, intr-o oala incapatoare, caci se aduna legume multe. Legumele se taie astfel: bucati potrivite (cartofii, dovlecelul, varza, conopida, fasolea, ardeii, vanata, rosiile), felii subtiri (morcovul, telina).

2. Se pun toate legumele gramada peste ceapa calita, se acopera cu capacul si se lasa pe foc potrivit sa se mai inabuse. Daca nu au lasat suficienta zeama (dar de obicei lasa), se mai pune putina apa. Luam capacul, punem sare si piper din belsug (caci vor trage), sucul de rosii si jumatate din patrunjelul tocat. Se baga cratita in cuptorul incalzit la 160ºC si se lasa cam o ora.

3. Din cand in cand mai scuturam cratita si vedem daca legumele sunt facute. Cat timp sta la cuptor, zeama ar trebui sa mai scada. Cand e gata, se scoate si se presara cu restul de patrunjel tocat. Se serveste rece sau cald.

FOTO: goodfood.ro

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

mai multe