Antena Căutare

Uleiul de migdale tine la parul tau

Este un lucru normal sa pierdem intre 50 si 100 de fire de par pe zi. Acesta este rezultatul ciclului natural de crestere a parului.

Totusi, exista persoane care se confrunta cu pierderi excesive de par, din mai multe motive: expunerea la radiatii sau la produse chimice, boli tiroidiene, tulburari de nutritie sau digestie, dezechilibre hormonale, stres, boli ale pielii sau din cauza unor medicamente.

Unele cauze sunt temporare, altele permanente. Iata cateva sugestii simple, care ne ajuta sa ne mentinem parul in bune conditii.

Vitalitate
Primul sfat vizeaza modul in care trebuie sa ne pieptanam parul. Periatul da parului luciu, ii mareste vitalitatea si frumusetea, il curata de praful depus si ii repartizeaza grasimea secretata de glandele sebacee pe toata lungimea firului.

Parul gras trebuie periat mai putin si cat mai departe de radacina si spalat la o saptamana. Obiceiul de a-l spala la doua-trei zile nu face decat sa stimuleze activitatea glandelor sebacee.

Parul uscat trebuie spalat o data la doua saptamani. Pentru hranirea parului si stimularea cresterii lui, inainte de spalare, se recomanda o impachetare cu ulei de ricin sau masline. Se inveleste capul cu un prosop moale si se sta asa doua-trei ore sau toata noaptea. Se spala si se clateste aproximativ 10 minute.

Pielea capului, care constituie un strat nutritiv pentru acesta, trebuie pastrata curata, evitandu-se formarea de sebum. Numai asa putem pastra sanatatea firului de par.

Exercitii de respiratie
Caderea parului poate fi prevenita printr-o alimentatie bogata in proteine, sulf, vitamine si minerale. Proteinele contin cinci aminoacizi esentiali in prevenirea pierderii firelor de par. Ele se gasesc in carnea de pasare, in peste, oua, soia, produse lactate, nuci si seminte.

Se mai recomanda urmatoarele vitamine: A (reduce cantitatea de ulei de la nivelul scalpului), E (stimuleaza circulatia sanguina pe scalp), B5 (previne caderea parului) si C (mentine sanatatea parului si a pielii). Pentru ca stresul contribuie si el la caderea parului, este bine sa invatam cum sa-l gestionam.

Acest lucru il putem face prin meditatie, yoga, prin muzica sau exercitii de respiratie. Despre acestea din urma se spune ca ar fi cea mai eficienta tehnica pentru eliminarea stresului. Exercitiile de respiratie reduc tensiunea musculara, oxigeneaza corpul si au un efect pozitiv asupra starii de spirit.

Incepeti exercitiul prin a respira incet, dar adanc. Trageti aer pe nas, in timp ce numarati pana la 5 si eliberati-l pe gura, dupa ce terminati de numarat pana la 6. Repetati exercitiul timp de 2 minute si veti observa ca sunteti deja relaxati. Plantele pot fi folosite si ele ca remediu impotriva caderii parului. Cele mai des folosite sunt henna, aloe vera, ginseng si coada-calului. Ele stimuleaza fluxul sanguin si favorizeaza cresterea firului de par.

MASAJ
Prin masarea scalpului se imbunatateste circulatia sangelui, marindu-se astfel vitalitatea firelor de par. In plus, masajul facut seara relaxeaza corpul. Scalpul se maseaza cu buricele degetelor si cu palmele 5-10 minute, pana apare o senzatie de caldura. Pentru masaj se pot folosi si cateva picaturi de levantica sau uleiuri esentiale de migdale, soia sau susan.

Citeste jurnalul.ro

Foto: hairlinecreations.com

Mami, fa-ti bagajul pentru maternitate!... Justin Bieber, autobiografie la 16 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x