Antena Căutare

Mousse-ul de ciocolată este desertul PERFECT! Încearcă o reţetă rapidă, cu puţine ingrediente şi un gust fabulos

Cei care iubesc ciocolata trebuie să încerce desertul acesta! Nu e deloc greu de pregătit, arată demenţial şi este absolut delicios. Iată toţi paşii reţetei!

Cei care iubesc ciocolata trebuie să încerce desertul acesta! Nu e deloc greu de pregătit, arată demenţial şi este absolut delicios. Iată toţi paşii reţetei!

Ingrediente
4 oua medii
200 gr ciocolata neagra 70%
500 ml smantana pentru frisca
2 linguri lapte
5 linguri zahar
1 lingura zahar pudra vanilat
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
bastonase de ciocolata
zmeura

Mod de preparare

Separam ouale. Galbenusurile le frecam cu o lingura de zahar. Punem 100 ml de smantana impreuna cu cele doua linguri de lapte pe foc, intr-o oala cu fundul gros. Cand amestecul e fierbinte il turnam peste galbenusuri si amestecam mereu. Turnam compozitia din nou in oala si o lasam pe foc timp de 5-6 minute pana se ingroasa. Atentie, nu trebuie sa fiarba! In tot acest timp vom amesteca cu o lingura (sau tel). Stingem focul si adaugam ciocolata rupta bucati si vanilia. Amestecam bine pana cand obtinem o crema fina de ciocolata. Lasam crema la racit.

Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine spumoasa. O dam putin la rece. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam cele 4 linguri de zahar treptat, mixand bine dupa fiecare adaugare.

In crema de ciocolata racita incorporam usor o treime din cantitatea de frisca. Adaugam si albusurile cu miscari de jos in sus, pentru a pierde cat mai putin volum. Pregatim 6 pahare. Turnam 2-3 linguri de mousse in fiecare pahar. Peste mousse punem un strat de frisca si cateva bastonase glazurate rupte bucatele (pasul acesta e optional). Peste bastonase si frisca turnam inca 2-3 linguri de mousse iar la final punem frisca ramasa.

Ornam fiecare pahar cu zmeura proaspata, frunzulite de menta si bastonase de ciocolata. Dam paharele la rece pentru a se intari desertul nostru. Pofta buna!

Prăjitura "Mozambic", desertul căutat în toate colţurile lumii! Reţeta e banală şi se face în doar 20 de minut... Rulada "Meringue" este desertul perfect! Rețeta se face foarte repede, cu puţine ingrediente, iar gustul e min...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x