Prăjitura "Georgia", gustoasă şi uşor de preparat. Desertul de care te vei îndrăgosti la prima degustare

+2 click pentru
galerie

Vrei o prăjitură gustoasă şi uşor de preparat? Încearcă delicioasa "Georgia"!

Ingrediente:

Pentru blat ai nevoie:

150 gr nuca prajita si macinata

150 gr. zahar tos

6 oua

1 si jumatate lingura de faina

un praf de copt stins cu lamaie sau otet

Pentru crema:

250 gr. unt

150 gr. zahar pudra

2 galbenusuri

2 linguri de cafea naturala foarte concentrata

1 lingura ness (fin macinat nu granulat mare)

putina vanilie praf sau esenta

150 gr nuca prajit si taiata felii

Glazura:

100 gr. ciocolata

50 gr. unt

Pentru blat se bat albuşurile spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, apoi se adaugă pe rând câte un gălbenuş, făina, nuca şi praful de copt stins în lămâie.

Se amestecă totul cu o lingură de lemn până când amestecul devine omogen. Se pune în tava unsă în prealabil şi presărată cu făină. Se bagă la cuptor 30-40 de minute până când se coace şi devine de culoare arămie.

Pentru cremă: Se freacă bine untul spumă, se adaugă zahărul şi se freacă în continuare adăugând gălbenuşurile pe rând, urmate de cele două linguri de cafea şi nucile tăiate pe lungime.

Se pun peste blatul copt şi răcit în prealabil, apoi se bagă la frigider pentru o jumătate de oră.

Se topeşte ciocolata, se adaugă untul şi apoi toată compoziţia se adaugă peste cremă şi se întinde cu cuţitul peste blat.

Pentru a nu se tăia ciocolata, prăjitura se taie înainte de a fi servită cu un cuţit cu lamă caldă.

Poftă bună!

facebook whatsapp twitter pinterest
mai multe
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti