Antena Căutare

Sunt frumos colorate, au o formă perfectă, dar sunt FALSE! Acesta este adevăratul motiv pentru care ROŞIILE din supermarket nu au gust

Roşiile din supermarket îţi iau imediat ochii: sunt frumos colorate, au codiţa ataşată şi o formă ca cele din reviste. Acestea sunt, de fapt, indiciile că nu sunt crescute aşa cum ar trebui - natural. Roşiile de import ajunse în rafturile magazinelor sunt, de fapt, vopsite şi crescute pe... apa, a explicat Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Regele Mihai I al României

Roşiile din supermarket îţi iau imediat ochii: sunt frumos colorate, au codiţa ataşată şi o formă ca cele din reviste. Acestea sunt, de fapt, indiciile că nu sunt crescute aşa cum ar trebui - natural. Roşiile de import ajunse în rafturile magazinelor sunt, de fapt, vopsite şi crescute pe... apa, a explicat Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Regele Mihai I al României

Întrebat de ce roşiile din marile magazine nu au niciun gust, dar arată impecabil, profesorul Cosmin Popescu a explicat că acestea cresc cu totul altfel decât ştim noi că se cultivă.

"Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roşii fără gust, deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă super intensivă, dacă discutăm de roşii care vin din afară ţării, sunt crescute pe o suprafaţă de apă, acea cultură hidroponică, într-o formă pe care o vedem în filmele SF, rădăcinile sunt în apă şi se spray-ază tot ce înseamnă elemente nutritive şi tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neapărat rău. Roşia are gust când îşi acumulează şi îşi sintetizează partea de zaharuri primind lumina de la soare. Atunci se produc în celulă acele elemente de sinteză procese de sinteză, pentru a simţi noi că au gust”, a explicat profesorul Cosmin Popescu.

Rectorul USAMVB Timişoara a dezvăluit şi cum sunt acestea aduse la culoarea apetisantă din rafturile supermarketurilor.

„De multe ori, atunci când un supermarket comandă o cantitate de roşii, ele se comandă cu 24 de ore înainte. Roşiile fiind încă verzi, se introduce în apă o anumită substanţă care le dă acea culoare frumoasă de roşu. Din păcate, sunt stimulate pentru a-şi schimba culoarea. Din păcate, se practică. Nu e normal, dar e comercial”, a mai precizat profesorul, conform OpiniaTimisoarei.ro.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x