De ce nu e bine să păstrăm ouăle pe ușa frigiderului! Avertismentul vine din partea celebrului chef Jamie Oliver

 

Deși mai toată lumea le ține pe ușa frigiderului, în spațiul compartimentat anume pentru ele, ouăle se pot contamina și strica în acest fel.

Tocmai de aceea, însuși celebrul chef Jamie Oliver recomandă depozitarea lor în cofragul original, amplasate pe raftul din mijlocul frigiderului ca să previi astfel schimbările de temperatură și contaminarea cu bacterii. 

Câteva sfaturi pentru depozitarea lor:

  • Nu le muta locul. Încearcă pe cât posibil să eviți să le muți prea des, de la cald la rece și invers. După ce le-ai cumpărat, pune-le în frigider și scoate-le doar în momentul în care dorești să le folosești.
  • Ouăle din magazin nu sunt ținute la rece. În lanțurile marilor supermarketuri, ouăle nu sunt ținute la rece. Acest lucru nici nu este necesar, deoarece temperatura maximă din interior nu depășește niciodată 20 de grade.
  • Păstrate în frigider riscul înmulțirii bacteriilor scade. Menținerea ouălor la frigider este cea mai sigură metodă de a combate riscul de contaminare cu salomonella și de răspândire al bacteriilor.
  • Lasă-le la temperatura camerei înainte de a le folosi la gătit. 

Tu unde obișnuiești să le ții?

facebook whatsapp twitter pinterest
PREMIUM

Mai multe 

Smiley News

vezi mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Timp Liber

vezi mai multe 

mai multe