DIETA DE POST: șansa ta de a reîncăpea în uniforma din liceu și de a „aduna” și o bilă albă pentru rai!

 

E o dietă specială pe care o poţi ţine chiar şi în post, iar rezultatele vor fi de-a dreptul uimitoare!

 
Reguli de bază:

1. Dietă constă în trei mese fixe pe zi şi două gustări. Prima gustare este constituită din fructe de sezon (maximum 300g), iar a două din nuci, morcovi sau ardei gras.

2. Se vor bea minimum 2 litri de apă şi ceai neîndulcit pe zi.

3. Între mese şi gustări se lasă o pauză de 2-3 ore. Ultima
masă se ia cu 3 ore înainte de ora de culcare, pentru a lasă timp suficient digestiei.

4. La micul dejun se va bea o cafea neagră sau un ceai
verde, neîndulcit.

5. Nu folosiţi alte condimente în afară de sare, în cantităţi moderate, şi piper.

Ziua 1

Mic-dejun: salată de pătrunjel cu 2 roşii + ½ lipie de graham
Gustare: o portocală
Prânz:sote de mazăre + un şniţel de soia (fiert)
Gustarea 2:un morcov mare, crud
Cină: o salată: roşie, ceapă, salată verde şi 50g de ciuperci la cutie.

Ziua 2

Mic-dejun: 2 felii de pâine integrală cu salată de vinete (fără
maioneză)
Gustare: 2 kiwi mici
Prânz: ciuperci la grătar + amestec de legume congelate (morcov, broccolli, conopidă, etc)
Gustarea 2: un ardei căpia
Cină: un bol de supă de roşii (fără orez).

Ziua 3

Mic-dejun: oatmeal (ovăz cu quinoa şi lapte de soia)
Gustare: salată de fructe (măr, portocală, kiwi) - maximum 300g
Prânz: ghiveci de legume (morcov, vinete, dovlecel, ţelină, etc.; excludeţi cartofii şi folosiţi maximum 2 linguri de ulei de măsline la preparare)
Gustarea2: o mâna de migdale crude
Cină: salată de crudităţi cu lămâie stoarsă (morcov şi ţelină, fără măr).

Ziua 4

Mic-dejun: două felii de tofu cu salată de legume (roşii, ardei gras, castraveţi, ridichie)
Gustare: un morcov crud
Prânz: mâncare de praz cu măsline
Gustarea 2: 40g caju crud
Cină: 3 linguri de humus + salată de tabouleh cu roşii

Ziua 5

Mic-dejun: oatmeal (ovăz cu quinoa şi lapte de soia)
Gustare: un măr mare
Prânz: orez brun cu legume asiatice
Gustare: o mâna de nuci crude
Cină: un bol de ciorbă de lobodă.


Ziua 6

Mic-dejun: o salată tabouleh (2-3 legături de pătrunjel - echivalentul a o cană de pătrunjel tocat, 1 roşie, 1/2 cană de grâu măcinat, zeamă de la o lămâie, o lingură de ulei de măsline extravirgin, un vârf de sare şi unul de piper negru) şi două felii de pâine integrală
Gustare: o portocală
Prânz: un bol de ciorbă de legume şi o porţie de curry cu legume şi năut
Gustarea 2: o mâna de alune de pădure crude
Cină: piure de urzici , o lingură de orez brun şi o felie de tofu.

Ziua 7

Mic-dejun: salată de hrişca (hrişca, ulei de măsline, sare, boia, nucşoară, enibahar)
Gustare: un bol de căpşuni (250g)
Prânz: un bol desupa crema de ciuperci şi salată de alge
Gustarea 2: un morcov mare, crud
Cină: un bol de supă de roşii şi 200g legume fierte (morcov,
conopidă, broccoli, dovlecel).
.

facebook whatsapp twitter pinterest
PREMIUM

Mai multe 

100 de zile de vara

Vezi detalii