Antena Căutare

Hrana vie, un mod de alimentatie natural si sanatos!

Prin preparare termica unele alimente isi pierd o parte din proprietatile nutritive, bucataria fara foc fiind o metoda terapeutica naturista.

Daca ne axam pe alimentatia fara foc vom beneficia de toate vitaminele si substantele nutritive din alimente, iar organismul va avea parte de o adevarata cura de detoxifiere.

Unii dintre noi apeleaza la aceasta dieta in mod permanent, folosind-o ca pe un stil de viata, in timp ce altii o adopta ocazional, atunci cand simt nevoia sa se hraneasca naturist.

Ce gatesti fara foc?
Iata care sunt alimentele pe care se bazeaza alimentatia fara foc: rosii, castraveti, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, varza, sfecla, salata verde, conopida, ardei, ceapa, usturoi, iaurt, miere, fructe, cereale intregi, seminte sau germeni de legume sau cereale.

In cadrul alimentatiei fara foc sunt permise si lactatele, iar in diverse preparate se poate folosi cate un galbenus de ou crud sau un ou de prepelita intreg. Dintre uleiuri, sunt recomandate cel presat la rece si cel de masline.

Daca nu poti renunta in totalitate la paine, ai voie sa consumi, dar cu masura, paine graham, de secara sau de seminte, in nicin caz paine din faina alba. Legumele si fructele mentionate mai sus pot fi consumate ca atare, in stare proaspata sau in diverse salate, in supe sau sub forma de suc.

Pentru ca nu sunt supuse unui tratament termic, iar eventualele bacterii nu pot fi distruse, alimentele trebuie sa fie foarte proaspete, foarte bine spalate si pastrate in conditii igienice deosebite.

Beneficii pentru sanatate
Adeptii hranei vii afirma ca acest mod de alimentatie da rezultate miraculoase chiar si in cazul bolilor celor mai grave, precum cancerul si diabetul, cu conditia sa respecte cu strictete regimul si sa nu renunte niciodata la el.

Gatitul fara foc ajuta si la prevenirea diverselor afectiuni, la intarirea sistemului imunitar si la pastrarea tonusului fizic si psihic.

Nutritionistii recomanda hrana vie pentru ca aceasta este mai usor digerata de organism, datorita complexului de enzime care se regaseste in alimentele care o compun.

Totodata, specialistii ne recomanda sa renuntam la sare si la otet (fiind permis numai cel de mere, dar cu masura), la preparatele din faina alba, la zahar si la grasimi animale.

Cum preparam hrana vie?
Ciorbele si supele se consuma reci, zeama fiind preparata din sucuri de legume, suc de tarate sau lactate precum iaurt, sana sau lapte batut.

Ciorbele se acresc cu bors, zeama de varza sau suc de lamaie. Bucataria fara foc nu cuprinde numai salate, supe sau ciorbe, ci poti gati si piureuri de fructe sau de legume, creme, sosuri sau deserturi.

Citeste Revista Felicia

Gimnastica pentru coloana... Bio nu inseamna produse fara calorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x