Antena Căutare

Şi tu arunci cojile de la ceapă? N-ai idee cât de multe poţi face cu ele! Beneficiile sunt uimitoare

Fără îndoială, ceapa este unul dintre cele mai folosite alimente în toată lumea. Ştim că e sănătoasă, că dă un gust bun mâncării, dar uităm de beneficiile pe care le au şi cojile sale.

Fără îndoială, ceapa este unul dintre cele mai folosite alimente în toată lumea. Ştim că e sănătoasă, că dă un gust bun mâncării, dar uităm de beneficiile pe care le au şi cojile sale.

Ceaiul din coji reduce iritaţia ochilor şi menţine acui­tatea vizuală. Este benefic pentru cei care petrec foarte mult timp în faţa calculatorului şi sunt încordaţi. De asemenea, în cazul în care apar dureri în gât, se prepară o infuzie din câteva coji de ceapă la o cană de apă fierbinte şi se foloseşte pentru gargară.

Împotriva tusei: se toarnă două pahare de apă fierbinte peste două linguri de coji de ceapă mărunţite şi se fierbe la foc domol timp de 15 minute. După ce se răcoreşte, soluţia se strecoară şi se bea câte un sfert de cană de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.

Tratament pentru gingivită: se clăteşte gura cu o soluţie concentrată din coji de ceapă. Aceasta se prepară din trei linguriţe de coji mărunţite, peste care se toarnă 0,5 l de apă clocotită, iar apoi se lasă la macerat timp de 7-8 ore, se strecoară şi se foloseşte.

Sursa: obiectiv.info

Scapă de 8 kilograme de toxine cu o rețetă simplă! Vei arăta tânără și suplă!... Fii atent la culori! Poți să ghicești care dintre gălbenușuri provine de la o găină hrănită sănătos?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x