Antena Căutare

Petele de pe cartofi, adevărate „bombe cu ceas” pentru organismul omului!

Oricât de bine am încerca să păstrăm o evidenţă a alimentelor din bucătărie şi din cămară, tot se întâmplă să uităm de unele conserve, legume, mirodenii şi ierburi. Nu numai alimentele perisabile se alterează şi devin necomestibile după dată de expirare, ci şi multe alte produse despre care poate credeai înainte că rezistă fără probleme „cu lunile”

Oricât de bine am încerca să păstrăm o evidenţă a alimentelor din bucătărie şi din cămară, tot se întâmplă să uităm de unele conserve, legume, mirodenii şi ierburi. Nu numai alimentele perisabile se alterează şi devin necomestibile după dată de expirare, ci şi multe alte produse despre care poate credeai înainte că rezistă fără probleme „cu lunile”.

Ei bine, nu-i chiar aşa, iar produsele învechite pot duce nu numai la indigestii, ci şi la multe îmbolnăviri, printre care unele chiar grave.

În continuare îţi prezentăm principalele „bombe cu ceas” din bucătărie şi din cămară, pe care NU trebuie să le consumi niciodată după expirarea perioadei lor de valabilitate.

Mulţi consideră cartofii că fiind unul dintre alimentele care nu expiră niciodată. Greşit! Pe măsură ce se învechesc, cartofii secretă o substanţă toxică ce are rolul de a alungăinsectele dăunătoare. Toxina în cauza este foarte periculoasă pentru om. Dacă rezervă de cartofi capătă o tentă verzuie, nu mai stă pe gânduri şi aruncă-i pe toţi la gunoi! Altfelrişti să te îmbolnăveşti, şi nu e vorba aici numai de probleme de stomac, ci chiar de unele boli ale sistemului nervos, informează secretele.com.

Procedează la fel cu pâinea mucegăită, oricât de mici ar fi porţiunile stricate. Unele mucegaiuri sunt foarte periculoase pentru om, putând chiar favoriza apariţia cancerului. Ai mare grijă!

Niciodată nu consumă ouă învechite, chiar dacă la suprafaţă par să fie în regulă. Pe lângă boli de stomac, ouăle vechi pot cauza chiar infecţii cu Salmonella. Iată un truc util pentru a diferenţia ouăle proaspete de cele învechite. Sparge ouăle şi vezi dacă poţi separă cu uşurinţă gălbenuşul de albuş. Dacă da, e semn că ouăle sunt sigure pentru consum. Dacă celedouă sunt foarte cleioase şi se desfac cu greutate, e semn că ouăle sunt vechi şi trebuie aruncate.

Inclusiv produsele conservate se pot strică, aşa că respectă mereu dată expirării precizată pe eticheta. Conservele vechi pot purta toxina botulinica, foarte periculoasă pentru organism.

Copilul tău stă în această poziție? Este extrem de grav. Ia măsuri cât mai repede!... Boala care omoară un european pe oră. Afecţiunea nu poate fi vindecată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x