Antena Căutare

Vezi ce putere vindecătoare au băuturile tonice în anotimpul rece

Anul acesta, luna octombrie a venit cu surprize neplăcute, din cauza temperaturilor scăzute. De aceea, în zilele foarte friguroase, principala prioritate este revigorarea organismului. În astfel de situații, trebuie să alungăm oboseala și apatia, iar sfaturile specialiștilor în nutriție sunt binevenite.

Anul acesta, luna octombrie a venit cu surprize neplăcute, din cauza temperaturilor scăzute. De aceea, în zilele foarte friguroase, principala prioritate este revigorarea organismului. În astfel de situații, trebuie să alungăm oboseala și apatia, iar sfaturile specialiștilor în nutriție sunt binevenite.

  • Sucul de portocale și efectele sale miraculoase asupra organismului

Portocala conține unele dintre cele mai importante substanțe tămăduitoare: vitamina A, complexul de vitamine B și vitamina C. În compoziția parfumatului fruct se regăsesc, de asemenea, flavonoide și oligoelemente, ingrediente care contribuie la menținerea unui echilibru al organismului.

  • Laptele de tigru

Un vechi remediu chinezesc, denumit ”laptele de tigru” combate avitaminozele, anemiile şi starea de epuizare fizică şi psihică. Acest remediu pe care-l putem prepara în casă stimulează sistemul nervos, întărește musculatura şi reglează sistemul endocrin. Chiar dacă are în compoziţie puţină miere, tonicul poate fi folosit şi de bolnavii de diabet. Ai nevoie de un litru de lapte proaspăt, nepasteurizat, o lingură de drojdie de bere, 100 ml alcool (este bună şi ţuica de casă), 50 g de miere polifloră, 200 g smochine, o ceapă , o ţelină rasă.

  • Cocktail cu banane

Delicioasa banană este un remediu pentru multe boli. Banana ascunde serotonina, hormonul fericirii. Deliciosul fruct are un conţinut ridicat de potasiu, un mineral vital pentru organism care combate stresul, normalizează pulsul şi elimină colesterolul din corp. În acelaşi timp, banana conţine vitaminele B6 şi B9, contribuind astfel la sănătatea sistemului nervos. Datorită efectului antiacid, acest fruct combate arsurile gastrice.

  • Măceşele, un izvor de vitamine

Măceşele sunt un izvor de vitamina C şi, de aceea, specialiştii le recomandă ca fiind un medicament revigorant, care alungă oboseala intensă. Totodată, în compoziţia acestor fructe există şi alte substanţe active importante: vitaminele A, D, E, B1(vitamina bunei dispoziţii), B2 (susţine organismul în acţiunile solicitante), K ( implicată în procesele de coagulare a sângelui), minerale şi acizi graşi, care ajută la regenerarea pielii.

Ceaiul combate anxietatea, greţurile, palpitaţiile, viermii intestinali şi creşte secreţia biliară, fapt care-l recomandă în afecţiunile ficatului. Mai mult, fiind foarte bogate în vitamina C (1500 mg/100), măceşele sunt un aliat de nădejde în creşterea imunităţii.

Se prepară dintr-o linguriţă de pulbere de măceşe, trei cuişoare şi o cană cu apă fierbinte. Planta se infuzează timp de trei minute, apoi ceaiul se bea îndulcit cu puţină miere. Mai ales iarna, infuzia poate înlocui cu succes cafeluţa de dimineaţă.

Pe Lajumate.ro vinzi și cumperi rapid și simplu. Adaugă și tu anunț 100% gratuit cu produsele pe care vrei să le scoți la vânzare și milioane de români vor vedea ofertele tale de îndată.

Acest decor te face să uiți că ești chiriaș... Orașe și cartiere în care apartamentele vechi sunt mai scumpe decât cele noi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x