Antena Căutare

18 ani de muzică, zeci de melodii, sute de concerte! Trupa “Proconsul” şi-a făcut majoratul

Proconsul a început aventura muzicală, dintr-o pasiune adevarată, în anul 1999 și pe parcursul celor aproape 18 ani de activitate și-au păstrat identitatea.

Proconsul a început aventura muzicală, dintr-o pasiune adevarată, în anul 1999 și pe parcursul celor aproape 18 ani de activitate și-au păstrat identitatea.

În 1999 devin cunoscuți, deși cântau de mult timp împreună, cu maxi single-ul de debut „De la ruși”. Convinși că pot reuși pe scenă mare, își schimbă numele din “Take five” în Proconsul, și compun primele piese originale. În anul 2000, Proconsul avea să cunoască cobsacrarea.

Lansează hitul “Cerul”, piesă care a fost declarata printre primele 15 cele mai frumoase cantece compuse vreodată în Romania. În același an apare piesa “Fără prieteni”, inspirată din perioada grea prin care trecea formatia, ca urmare a hotârarii de a renunța la cântatul în cluburi si în Suedia. Au fost atunci nevoiți să își vândă din echipamente din cauza lipsei banilor și pentru a putea rămâne împreună.

Fără știrea colegilor, Dragoș Dincă a trimis, în acel an, piesa”Cerul” la preselecție la Mamaia și le-a făcut o adevărată supriză colegilor săi, Proconsul calificandu-se la sectiunea Creaâie si clasându-se pe locul 3. Tot în acest an, Dragos, tot fără știrea celorlalți trimite două cântece, “Cerul” ți “Mi-ai luat inima” la preselectia pentru “Cerbul de Aur” și Proconsul intră în concurs, fiind prima formație românească pop rock care câștigă marele trofeu “Cerbul de Aur”, se arată pe site-ul oficial.

De atunci, au urmat zeci de melodii și sute de concerte! Și milioane de fani, desigur!

Așa ceva! "Decât un prieten în plus pe Facebook, mai bine un prieten în minus". Mesajul zilei e unul zoo-filo... Amna şi Robert Toma au lansat videoclipul melodiei „La capătul lumii". Va fi hitul verii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x