Antena Căutare

200 de fotografii pe zi! Povestea dramatică a unei mame care are fiica DEPENDENTĂ de selfie-uri

Peste 17 milioane de selfie-uri sunt uploadate in social media in fiecare saptamana. Cele mai multe sunt facute de catre adolescenti care, se pare, au dezvoltat o adevarata obsesie

Peste 17 milioane de selfie-uri sunt uploadate in social media in fiecare saptamana. Cele mai multe sunt facute de catre adolescenti care, se pare, au dezvoltat o adevarata obsesie.

Va prezentam povestea a unei mame – Tracy – a carei fiica de 15 ani, Olivia, isi pune toata viata pe “tapetul online”, fiind dependenta de selfie-uri, după cum anunţă dailymail.co.uk.
[...] De doi ani ma cert in continuu cu fiica mea. Petrece prea mult timp la telefon, facandu-si selfie-uri si posteaza tot ce face. Am si eu telefon mobil performant, insa nu-l folosesc decat pentru convorbiri. Aceasta obsesie a fotografierii ma depaseste complet. Pur si simplu nu o inteleg.

Atunci cand suntem in restaurant, fiica mea, inainte de a se bucura de mancare, isi face cel putin 12 fotografii pe care le “imprastie” pe sase site-uri de socializare cu “Abia astept sa mananc!”. Totul dureaza de doua ori mai mult pentru ca Olivia trebuie sa-si faca inainte selfie-uri. Imi petrec viata tipand la ea “Hai odata!”. Nu-mi place nici atitudinea din poze. Am intrebat-o odata de ce nu zambeste pur si simplu.

Mi-a replicat: “Mama, NIMENI nu ZAMBESTEin selfie-uri!”. Este inscrisa si pe un site “Hot or not”, unde ceilalti voteaza. Daca un baiat scrie despre ea “hot”, iar ea il considera la randul ei “hot”, site-ul respectiv ii pune in contact. Mi se pare destul de periculoasa chestia asta, cu toti dubiosii din cyberspatiu. Ii verific pagina de Facebook destul de des, o intreb cine sunt persoanele din lista ei. Ma multumeste faptul ca macar stiu pe cate site-uri de socializare este inscrisa si ca nu avem secrete din acest punct de vedere.

Am incredere in ea si stiu ca nu s-ar expune unei situatii periculoase. Odata a primit de la un “prieten” un portret foarte bine realizat. Dar sub el era scris ceva de genul “Esti prioritatea mea numarul unu si voi fi mereu aici pentru tine”. “Prietenul” a disparut rapid din lista ei. Odata, i-am interzis accesul la telefon, dar i l-am dat inapoi pentru ca n-am mai suportat crizele de isterie si usile trantite. Poate ca ii dau prea multa libertate. Pana la urma, este doar un copil, insa ma simt norocoasa ca imi spune tot ce se petrece pe conturile ei.

Chiar daca nu sunt incantata de ideea ca isi pune in continuu poze pe site-urile de socializare la care au acces milioane de oameni, am incredere in ea. Iar cand nu e acasa, stiu unde este pentru ca… isi face selfie [...]

VEZI CUM ARATĂ O ZI DIN VIAŢA TINEREI AICI + TOATE SELFIE-urile FĂCUTE în 24 de ore

Lora, Carmen Tănase și Vasile Muraru vin, miercuri, la “Te pui cu blondele?”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x