Antena Căutare

Una dintre cele mai mari descoperiri ale secolului: cel mai mare cimitir de nave din istorie se află pe fundul Mării Negre

 60 de nave vechi, din perioada bizantină, au fost descoperite undeva pe fundul Mării Negre. Este cea mai mare descoperire de acest gen de până acum.

60 de nave vechi, din perioada bizantină, au fost descoperite undeva pe fundul Mării Negre. Este cea mai mare descoperire de acest gen de până acum.

Cândva prin secolul 19, călătoreau pe Marea Neagră câteva nave. Destinația lor este necunoscută, la fel cum nu se știe ce a condus la naufragiul lor. Acum, autoritățile încearcă să protejeze navele împotriva hoților. Cu siguranță, acestea ascund obiecte de valoare, de aceea nu s-a făcut public locul în care au fost găsite.

Descoperirea a avut loc în urma unui studiu realizat de Universitatea Southampton specializată în Arheologia Maritimă. Ei și-au propus inițial să cerceteze cum schimbările climatice afectează apa mării, dar ceea ce au descoperit a fost peste așteptări.

Cele mai multe nave datează din secolul al patrulea, iar câteva aparțin Imperiului Otoman. Descoperirea miraculoasă va fi prezentată publicului prin intermediul unui documentar.

Sursa: trendingposts

Record doborât aseară la ,,The Wall- Marele Zid”, un câștig în valoare de 346.147 RON! Romina și Rodica au făcut o echip... Se înmulțesc paturile din închisori. Vor fi date în folosință 1.421 de noi locuri de cazare în penitenciare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x