Antena Căutare

A venit sezonul motoarelor! Tu cum îți pregătești motocicleta pentru noul sezon?

Pentru a circula în siguranță cu motocicleta trebuie să respecți câteva reguli esențiale care țin de întreținerea motorului. Iată despre ce este vorba:

Pentru a circula în siguranță cu motocicleta trebuie să respecți câteva reguli esențiale care țin de întreținerea motorului. Iată despre ce este vorba:

Înainte de prima ieșire asigură-te că frânele funcționează energic. Dă mai întâi o tura scurtă în jurul casei, acționând frâna moderat, pentru ca rugina de pe disc / tambur să se elimine. Este recomandat să schimbi și setul de garnituri de cauciuc al etrierilor și pompei de frână – și aceste garnituri se uzează în timp.

Verifică presiunea aerului din cauciucuri, trebuie să fie întotdeauna cea recomandată de către producătorul motocicletei. Cauciucurile sunt foarte importante, siguranța ta depinde de ele! Nu doar presiunea trebuie să fie cea corectă: ai nevoie mereu de o gumă „moale”, elastică – aceasta se încălzește în timpul mersului și îți va spori aderența.

Pe CarZZ.ro sunt peste 4.200 de anunțuri cu motociclete, ATV-uri și scutere scoase la vânzare la prețuri care ponesc de la 200 de euro.

Verifică uleiul de furcă- acesta e un lichid care ajută la amortizarea corectă a șocurilor preluate de roata din față. Atunci când pui frână, motocicleta are tendința să se lase energic înspre față, mutându-și centrul de greutate. Astfel, este foarte important cum frânează fața, mai ales într-o situație de urgență.

Uleiul de motor este ușor de verificat. Nu este bine să mergi mai mult de 4-5 mii de km cu același ulei, oricât de bună ar fi marca.

Este foarte importantă curățarea lanțului și întinderea, tensiunea lui. El trebuie uns de fiecare dată la 300-500 de km parcurși sau de fiecare dacă când nu pare suficient de umezit cu unsoare, dar mai ales trebuie să fie și spălat.

Vezi cele mai noi oferte cu motociclete de vânzare din toate zonele țării.

Veste bună pentru șoferii români! Iată ce sunt obligate să facă firmele de asigurări!... Veste IMPORTANTĂ pentru toți șoferii de la noi! Se schimbă legea! Ești OBLIGAT să faci ASTA dacă vrei să mai conduci în ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x