Antena Căutare

Află în ce condiții va putea fi suspendată înmatricularea unei mașini

Codul Rutier va impune suspendarea de drept a înmatriculării unei mașini dacă noul proprietar nu cere în cel mult 90 de zile autorităților transcrierea dreptului de proprietate sau dacă inspecția tehnica periodică (ITP) este anulata sau expirată.

Codul Rutier va impune suspendarea de drept a înmatriculării unei mașini dacă noul proprietar nu cere în cel mult 90 de zile autorităților transcrierea dreptului de proprietate sau dacă inspecția tehnica periodică (ITP) este anulata sau expirată.

O aplicatie online îți permite să verifici starea de înmatriculare a mașinii, mai arată sursa. Aceasta aplicatie gratuită va fi pusa la dispozitie de catre Direcția Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor. În cazul în care înmatricularea unui vehicul a fost suspendată, se va mentiona si motivul.

În prezent, legea stabileste ca solicitarea de transcriere trebuie depusa in termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate, fara sanctiuni in caz de depasire a termenului.

În cazul în care, până la transcriere, intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul va curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate,l mai arata sursa.

Expirarea sau anularea inspecției tehnice periodice a vehiculului este cea de-a doua situatie in care inmatricularea este suspendata.

Circulattia pe drumurile publice a vehiculelor in cazul carora a fost suspendata înmatricularea va fi interzisa. Conducerea unui astfel de vehicul va fi sanctionata cu amenda de la 9 la 20 de puncte.

Certificatul de inmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia va fi retinuta de catre politia rutiera.

Noile prevederi urmează să fie promulgate de Klaus Iohannis si ar trebui să intre în vigoare începand cu 20 mai 2018.

Vezi cele mai noi oferte cu mașini scoase la vânzare pe CarZZ.ro, ai peste 70.000 de anunțuri din care poți alege.

Apa de gură te poate lăsa fără permis. Ai grijă maximă!... O nouă categorie de autovehicule va fi finanțată de programul Rabla Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x