Antena Căutare

Anvelope de iarnă, de vară sau pentru toate anotimpurile? Vezi ce să alegi!

Conform reglementărilor din România, fiecare mașină trebuie să fie dotată cu anvelope potrivite fiecărui sezon. Există, totuși, și varianta anvelopelor pentru toate anotimpurile. Iată ce să alegi:

Conform reglementărilor din România, fiecare mașină trebuie să fie dotată cu anvelope potrivite fiecărui sezon. Există, totuși, și varianta anvelopelor pentru toate anotimpurile. Iată ce să alegi:

Legea e făcută pentru o siguranță mai mare a participanților la trafic, pentru a evita accidente. Anvelopele de iarnă sunt un rău necesar. Și atunci, de ce ne strâmbăm? De ce nu ne place? Răspunsul e simplu. Ne ustură la buzunar. Costurile suplimentare pentru a dota mașina corespunzător pe timpul iernii pot atinge chiar suma de 3000 de lei noi, în funcție de tipul autoturismului. Desigur, amenzile de care sunt pasibili șoferii care nu respectă prevederile legii sunt și ele destul de usturătoare.

Dacă vrei să-ți cumperi anvelope, pe Lajumate.ro ai peste 10.000 de anunțuri din care poți alege.

Cum își dau seama polițiștii dacă ai sau nu dotarea cerută? Există două criterii care fac acest lucru foarte ușor de realizat. În primul rând, anvelopele de iarnă sunt mai moi, cele de vară sunt mai tari. Astfel, ele fac față temperaturilor și aderenței scăzute, și respectiv, temperaturilor și aderenței ridicate ale carosabilului.

Totodată, legea precizează că anvelopele de iarnă trebuie să aibă marcate inițialele M și S de la mountain (munte) și snow (zăpadă). Cei mai mulți producători vor avea aceste două litere inscripționate pe cauciucuri. Unele anvelope au imprimat un fulg de nea sau imaginea unui munte. Astfel, recunoașterea acestor anvelope e facilă chiar și pentru un copil mic.

Puteți să achiziționați anvelope pentru toate anotimpurile (all season), dacă acestea au inscripția stipulată prin lege. Totuși, majoritatea conducătorilor auto se feresc de ele. Într-o țară ca România, unde diferențele sezonale de temperatură sunt mari, nu prea își au rostul (personal, le-aș recomanda doar acelor persoane care circulă rar cu mașina).

Vezi cele mai noi oferte cu jante și anvelope scoase la vânzare pe Lajumate.ro, cel mai mare site de anunțuri 100% gratuite din România.

Schimbări în CODUL RUTIER! Amenzi foarte mari pentru cei care cumpără astfel de maşini şi nu anunţă autoritățile... Rent a car ia amploare în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x