Atenţie mare! Şoferii prinşi băuţi la volan ar putea rămâne fără maşini

 

Parlamentarii vor să iniţieze o lege pentru modificarea Codului Rutier care să îi sancţioneze aspru pe şoferii care urcă băuţi la volan.

Amenzile sau chiar suspendarea permisului de conducere nu îi sperie foarte tare pe şoferii care au obiceiul să conducă sub influenţa băuturilor alcoolice. Un grup de parlamentari s-a gândit, astfel, că în asemenea situaţii se impun pedepse mult mai dure, care să meargă chiar până la confiscarea maşinilor celor prinşi că încalcă legea.

"În momentul în care un cetăţean primeşte dreptul de a conduce autovehicule, adică permisul de conducere, acesta va da o declaraţie pe propria răspundere, în care va spune clar că, dacă va fi prins băut la volan, este de acord să i se confişte mașina. Sunt prea mulţi teribilişti pe şosele, pe care nu-i deranjează o amendă sau faptul că rămân o perioadă fără permis. Îl iau înapoi, fac aceleaşi tâmpenii. Trebuie o măsură mai dură. Dacă îi laşi fără maşină vor resimţi consencinţele", au declarat surse parlamentare pentru Libertatea. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PREMIUM

Mai multe 

100 de zile de vara

Vezi detalii 

Smiley News

vezi mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Timp Liber

vezi mai multe 

mai multe