Antena Căutare

Aveau maşini de lux când românii stăteau ani de zile la rând pentru a cumpăra o Dacie sau un Oltcit. Ce s-a ales de autoturismele de "fiţă" ale celor din familia Ceauşescu

Cadouri primite de la aţi şefi de stat sau doar mofturi, maşinile familiei Ceauşescu făceau furori pe şoselele din România. Ce s-a întâmplat cu ele, după Revoluţie? Multe dintre ele au fost scoase la licitaţie de statul român

Cadouri primite de la aţi şefi de stat sau doar mofturi, maşinile familiei Ceauşescu făceau furori pe şoselele din România. Ce s-a întâmplat cu ele, după Revoluţie? Multe dintre ele au fost scoase la licitaţie de statul român

Nicolae Ceauşescu a fost posesorul mai multor maşini de colecţie fabricate în afara ţării, dar şi al unor autoturisme unicat realizate în România special pentru fostul lider comunist şi familia sa. În garajul familiei au fost de-a lungul timpului în jur de zece maşini, însă alte 12 autovehicule au fost utilizate în interes de serviciu.

Printre mărcile care au poposit prin curtea lui Ceauşescu se numără Dacia, Aro, Buick, Mercedes, Citroen, Renault, Chrysler, Ford.


Mercedes 600: Limuzina Mercedes 600 era folosită de Nicolae Ceauşescu atunci când primea vizita anumitor şefi de stat. Mai multe fotografii de la începutul anilor ‘70 arată că în coloanele oficiale mai existau alte două Mercedesuri de lux.



Un Buick cadou de la Nixon: O altă maşină care l-a plimbat pe Nicolae Ceauşescu a fost un Buick Electra, pe care liderul comunist l-a primit cadou în 1976 de la fostul preşedinte american Richard Nixon. Maşina este fabricată în 1974 şi are un motor pe benzină de 7,4 litri. Evident, consumul era de peste 30 de litri la sută de kilometri, scriu cei de la Adevărul.ro.

Citroen CX 2400
: Maşina a fost primită cadou de soţia fostului lider comunist de la regele Juan Carlos al Spaniei, era neagră, blindată în jurul uşilor şi al motorului şi avea aer condiţionat şi geamuri electrice. După 1989, maşina a rămast trei ani în Bucureşti, apoi a fost utilizată din 1993 până în 2001 de Comandamentul Naţional de Grăniceri. Apoi a ajuns la Poliţia de Frontieră Constanţa şi a fost utilizată un an. În 2005 a fost vândută la licitaţie, când avea deja la bord peste 200.000 de kilometri.



Mercedesul 350: Una dintre maşinile care au aparţinut familiei Ceauşescu este un Mercedes Benz 350 ŞL, cu două locuri, făcut la comandă specială în anul 1973 şi considerat automobilul de lux al bogaţilor lumii de la acea vreme.


Limuzina a fost cumpărată, în 1999, de la statul român, de către un cetăţean rezident în Republica Moldova, cu aproximativ 35.000 de euro, iar acesta a revândut-o ulterior unui colecţionar britanic de maşini de epocă. În următorii ani, Mercedesul a mai trecut prin câteva mâini pentru a ajunge finalmente, ca donaţie, la Conor Hughes, un irlandez în vârstă de 50 de ani care activează în cadrul fundaţiei umanitare „Cross Căuşe“.

De fapt, Conor Hughes este cunoscut ca un mare prieten al României. A vizitat ţara noastră de mai multe ori şi, prin intermediul fundaţiei „Cross Căuşe“, a sprijinit în repetate rânduri o fundaţiei din judeţul Galaţi - „Bunul Samaritean“, din Nicoreşti - care este condusă de inimoasa familie britanico-română Claire Bignal Melinte şi Ionel Melinte.

Te crezi cel mai tare şofer? Stai să o auzi pe asta! Cei mai mulţi dintre conducătorii auto habar nu au ce să facă în si... Mulți clienți vor primi bani. Volkswagen va plăti despăgubiri istorice!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x