Antena Căutare

Camera de filmat montata in bordul masinii devine tot mai populara in Romania

A fost considerata moft, dar a devenit in scurt timp asul din maneca in cazul unui accident. Camera de filmat montata in bordul masinii devine tot mai populara si in Romania. Nu e cea mai ieftina investitie, dar ne scuteste de multe batai de cap. In plus, noile modele stiu singure si cand sa inregistreze.

E o zi obisnuita in traficul bucurestean, surprins de ochiul electronic al unei camere asezate in bordul unei masini. Gadgetul e tot mai cautat de soferi, asa ca producatorii se adapteaza si ei. Cea mai noua creatie: camera care stie singura cand trebuie sa inregistreze. Aceasta detecteaza miscare, se va deschide automat si va inregistra secvente care nu poate fi stearse de pe card.

Mai mult, poate chiar sa realizeze o diagrama a fortei si a directiei impactului, chiar daca accidentul nu se produce in raza obiectivului. Functia devine extrem de utila in parcare, loc al plangerii in care multi soferi si-au gasit masinile lovite si nici urma de faptas.

Daca nu aveti caine de paza, o astfel de camera ii poate lua locul cu brio. Senzorul de sensibilitate este atat de ridicat incat camera incepe inregistrarea cand doar treci prin fata masinii, daramite daca un automobil este parcat atat de aproape.

Totusi, legislatia din Romania are destule lacune in ceea ce priveste aceste inregistrari. Nu sunt considerate probe in cazul unor dosare penale, pot fi, in schimb, folosite in cazuri civile.

Noul cod civil, care va intra in vigoare de la 1 februarie, simplifica procedurile. Astfel, soferii pot rezolva conflictele pe cale amiabila, fara a mai ajunge la judecator.

Pretul unei astfel de camere variaza, de la 650 de lei, precum cea filmata de noi, dar poate trece si de 1.500 de lei.

GALERIE FOTO! Salonul Auto de la Detroit: Cadillac ATS, masina anului 2013, in America de Nord... Noul Cod Rutier intra in vigoare din 19 ianuarie. Ce modificari aduce...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x