Antena Căutare

Ce trebuie să știi atunci când circuli cu mașina pe timp de noapte?

Condusul pe timp de noapte aduce oboseală suplimentară șoferului, tocmai de aceea crește și riscul de accidente. Iată câteva sfaturi utile pentru condusul pe timp de noapte:

Condusul pe timp de noapte aduce oboseală suplimentară șoferului, tocmai de aceea crește și riscul de accidente. Iată câteva sfaturi utile pentru condusul pe timp de noapte:

  • Nu te uita fix în farurile mașinii de față, te vor orbi. În acest caz vizibilitatea este serios afectată. În cazul în care te uiți din greșeală în farurile mașinii care circulă din sens opus, redu preventiv viteza pentru câteva momente.
  • Scade luminozitatea bordului. Toate mașinile au un sistem de reglare al luminilor de la bord. În cazul în care există lumină în cadrul apropiat, ochiul se va regla şi va distinge detaliile întunecate de la depărtare mult mai greu.

  • Reglează corespunzător farurile. Poți face acest lucru la un service specializat, în mai puțin de 30 de minute.
  • Curăță foarte bine geamurile. Geamurile murdare sau aburite reduc drastic vizibilitatea. E bine să ai în mașină o cârpă sau un ziar pentru a curăța geamurile de câte ori este nevoie.
  • Nu te urca la volan dacă ești mult prea obosit. Pe timpul noptii, starea de oboseală este amplificată, iar siguranța ta poate fi pusă în pericol.

Tocmai ți-ai luat permisul auto? Uite câteva sfaturi utile pentru șoferii începători!... Cât de utili sunt senzorii de parcare?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x