Antena Căutare

Cum să îți dai seama când trebuie să schimbi uleiul din cutia de transmisie? Semne clare!

Uleiul de transmisie se deteriorează în timp. Procesul de uzură se accentuează la conducerea în mediul urban. Iată care sunt semnele care trebuie să te determine să schimbi uleiul:

Uleiul de transmisie se deteriorează în timp. Procesul de uzură se accentuează la conducerea în mediul urban. Iată care sunt semnele care trebuie să te determine să schimbi uleiul:

  • Transmisia produce zgomot în mers şi la schimbarea treptelor de viteză
  • Vitezele se schimbă cu o anumită întârziere
  • Cutia trepidează în momentul schimbării vitezelor
  • La schimbarea vitezelor cutia produce mici șocuri
  • Apariţia de impurităţi în lichid

Specialiştii în domeniu spun că mașinile cu transmisie manuală pot păstra pe toată durata de viaţă transmisia cu uleiul venit din fabrică. Nu este nevoie să se schimbe uleiul la cutia manuală pentru că uleiul de cutie este mult mai gros, iar temperatura de funcţionare este mult mai mică decât cea a unui motor, adică maximum 90 de grade.

Dacă vrei să îți cumperi o mașină care are cutie manuală, atunci intră pe CarZZ.ro, ai peste 25.000 de oferte din care poți alege.

După spusele specialiştilor, în cazul unei maşini cu transmisie automată uleiul trebuie schimbat la circa 50.000 - 70.000 de kilometri, în urma specificaţiilor date de producător.

Vezi cele mai noi oferte cu mașini automate scoase la vânzare pe CarZZ.ro.

Parlamentul a ales: se pot încheia polițe de asigurare pe o lună de zile! Iată care sunt tarifele... Cum să întreții caroseria mașinii tale? Sfaturi de la specialiști...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x