Antena Căutare

Dispar motoarele diesel! Șoferi, sunteți pregătiți de o așa schimbare majoră?

Motoarele diesel, mai scumpe dar, potrivit multora, mai eficiente decât cele pe benzină au toate șansele să dispară de pe piață.

Motoarele diesel, mai scumpe dar, potrivit multora, mai eficiente decât cele pe benzină au toate șansele să dispară de pe piață. De ce?

Parlamentul European a introdus de curând reglementări mult în privința emisiilor poluante și vrea să evite atât poluarea mediului înconjurător, cât și izbucnirea unor scandaluri pe piața auto.

Europarlamentarii au votat majoritar în favoarea proiectului, care va întări supervizarea UE şi care va permite Bruxellesului să aplice amenzi de până la 30.000 de euro pentru fiecare vehicul care nu îndeplineşte standardele impuse de lege. În aceste condiții, există șanse foarte ridicate ca motoarele pe bază de motorină să dispară.

Predicții sumbre, măsuri dure

Potrivi comisarului Elzbieta Bienkowska, noile măsuri vor duce, în cele din urmă, la dispariţia de pe piaţă a maşinilor cu motoare diesel.
“Maşinile diesel nu vor dispărea de la o zi la altă. Dar, după acest an dificil, sunt sigură că vor dispărea mai rapid decât ne putem imagina”, a explicat Bienkowska.


Potrivit noii legi, producătorii de maşini nu vor mai putea să plătească direct agenţiile de testare, care îşi vor păstra astfel integritatea. Statele membre vor trebui să finanţeze centre de testare a emisiilor poluante, care vor fi independente şi care vor certifica emisiile pentru producătorii auto.

Cum îți dai seama dacă o mașină are kilometrajul dat peste cap?... Măsuri de precauție în caz de accident! Tot ce trebuie să știi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x