Antena Căutare

Legea asta lasă fără permis de conducere zeci de mii de şoferi. Ce sunt obligaţi să facă conducătorii auto din România pentru a nu-şi pierde carnetul

Un proiect de lege propus, recent, pentru adoptare la Camera Deputaților propune o modificare majoră în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. 

Un proiect de lege propus, recent, pentru adoptare la Camera Deputaților propune o modificare majoră în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Lege care, inițial, a fost respinsă de Senat, ar putea fi adoptată de Camera Deputaților. În proiectul de lege este prevăzut faptul că orice medic, nu doar cel de familie, va putea să trimită un șofer la examinare într-o clinică autorizată, dacă constată că respectivul conducător auto suferă de afecțiuni ce nu permit deținerea permisului auto, potrivit avocatnet.ro.

Astfel, șoferii vor fi obligați prin lege să se prezinte la o clinică autorizată, iar prin nerespectarea ei aceștia riscă să-și piardă automat permisul de conducere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Practic, biletul de trimitere va fi trimis șoferilor cât mai repede, iar în maximum trei zile lucrătoare de la comunicare aceștia vor fi obligați să se prezinte la clinica indicată pentru o examinare medicală de specialitate.

Dacă șoferul nu va efectua vizita la clinica respectivă, în maxim 30 de zile de la trimiterea biletului, acesta nu va mai avea dreptul de a conduce. Apoi, în maximum trei zile lucrătoare de la comunicarea retragerii permisului, șoferii vor trebui să se prezinte la poliție pentru a preda actul.

În cazul în care conducătorul auto se va prezenta la control, iar medicul îl va declara inapt pentru a conduce, clinica va trebui să informeze poliția rutieră, medicul trimițător și șoferul în cauză despre rezultatul examinării. După primirea informației, conducătorul își va pierde permisul.

Dacia Logan învinge cea mai cunoscută mașină din Marea Britanie? Cum se pot umple străzile londoneze cu mașini de la Mio... Închirieri auto în caz de daună totală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x