Antena Căutare

Liber la bețivi și inconștienți la volan! Decizie controversată luată în urmă cu puțin timp

O decizie venită de la Instanța Supremă ne arată că putem conduce tractoare pe drumurile publice, fără permis de conducere

O decizie venită de la Instanța Supremă ne arată că putem conduce tractoare pe drumurile publice, fără permis de conducere.

Poate că sună ciudat știrea, dar aceasta este o realitate apărută în urma unei serii de decizii judecătorești. Astfel, pornim de la cazul lui Ion Ilie Creinicean, care a condus un tractor pe drumul public, fără permis de conducere, fiind sancționat conform articolelor 334, alineatul 1 și 335, alineatul 1, din Codul Penal.

Acesta a fost achitat de infracțiunea de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, de către Judecătoria Deta. Curtea de Apel Timișoara a sesizat Instanța Supremă, care a oferit o decizie în acest caz.

Sesizarea Curții de Apel a cerut pronunțarea unei hotărâri care să arate ”în ce măsură tractorul agricol sau forestier condus pe drumurile publice devine asimilat autovehiculului, iar conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînregistrat, potrivit legii, sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere întrunește condițiile de tipicitate a infracțiunilor prevăzute de art. 334, alin. 1 din Codul Penal, respectiv art. 335, alin. 1 din Codul Penal.”

Află cine are voie să conducă tractoare și unde.

Ai o trusă medicală în mașină? Uite ce trebuie să conțină... Iata cele mai bune companii de asigurari auto din Romania, conform ASF...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x