Antena Căutare

Lovitură pentru sute de mii de români care vor să-și cumpere mașină second hand! Nu vor mai putea să își achiziționeze autoturisme

Un proiect de lege prevede că un român va putea cumpăra o singură mașină second-hand într-un interval de 2 ani, în timp ce mașinile second-hand din import vor putea fi comercializate în țară numai de persoane juridice.

Numărul de mașini second-hand înmatriculate a ajuns la 340.000 de unități în primele 8 luni ale anului ca urmare a eliminării timbrului de mediu, iar autoritățile încearcă să găsească soluții pentru limitarea acestui fenomen.

Guvernul a anunțat deja că intenționează să introducă o nouă taxă auto și să perceapă impozit pe venit în cazul persoanelor care vând cel puțin 3 mașini într-un an, însă în Parlament a ajuns un nou proiect de lege controversat.

Proiectul prevede ca un român va putea să cumpere o singură mașină second-hand într-un interval de 2 ani cu scopul de a elimina operațiunile comerciale nefiscalizate. Cu toate acestea, proiectul un mare semn de întrebare, întrucât nu se menționează ce se întâmplă în cazul în care o mașină second-hand devine inutilizabilă în cazul unul accident în mai puțin de 2 ani de la achiziție, iar proprietarul nu-și permite achiziționarea unei mașini noi.

Cel mai probabil, principalele efecte ale unei astfel de legi vor fi creșterea înmatriculărilor cu numere de Bulgaria și a înmatriculărilor pe numele altor persoane din familie.

Se schimbă școala de șoferi! Un nou curs pe lângă cele 15 ore de practică, cursul teoretic şi examenul psihologic... Aceasta este Dacia făcută pe vremea lui Ceaușescu de care românii nu au avut habar! A apărut în EDIȚIE LIMITATĂ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x