Antena Căutare

Nou proiect de lege! Iată ce pățesc șoferii care nu-și plătesc amenzile rutiere în 30 de zile!

Un proiect de lege depus la Parlament propune ca șoferii care nu-și plătesc amenzile rutiere în mai puțin de 30 de zile să-și piardă și dreptul de a mai conduce. Urmează ca proiectul să intre în dezbaterea Legislativului pentru aprobare.

Un proiect de lege depus la Parlament propune ca șoferii care nu-și plătesc amenzile rutiere în mai puțin de 30 de zile să-și piardă și dreptul de a mai conduce.

Urmează ca proiectul să intre în dezbaterea Legislativului pentru aprobare.

Este adevărat că nu mulți șoferi își plătesc amenzile rutiere, iar datoriile acumulate la buget din cauza șoferilor neplătitori sunt de-a dreptul uriașe. Tocmai de aceea un deputat a depus un proiect de lege care prevede ca șoferii care nu își plătesc amenzile rutiere în decurs de 30 de zile să rămână fără permis. Aceasta este o măsură destul de dură, iar inițiatorul proiectului a declarat că se gândește să schimbe textul, pentru ca perioada de 30 de zile să se transforme în 60 de zile.

Suspendarea permisului de conducere încetează la data depunerii dovezii de achitare a amenzilor restante, potrivit propunerii legislative. Inițiatorul acestui proiect de lege, deputatul Mihai Weber, arată că statisticile autorităţilor arată o situaţie defavorabilă din punctul de vedere al încasării la buget a amenzilor contravenţionale provenind din amenzile de circulație.

În acest moment, o contravenție rutieră se prescrie după 5 ani, însă legea spune că acest lucru se întâmplă la împlinirea termenului de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor datei la care ai primit amenda. De exemplu, dacă ai primit amenda la data de 20 septembrie 2017, ea se va prescrie la data de 1 ianuarie 2022. Touși, dacă între timp eşti notificat în scris să plăteşti amenda, atunci termenul de prescripţie de 5 ani se calculează de la data ultimei notificări şi nu de la data aplicării amenzii.

Îți cauți o mașină? Atunci intră pe CarZZ.ro și răsfoiește cele peste 70.000 de anunțuri cu autoturisme scoase la vânzare din toate zonele țării.

Lovitură de graţie pentru şoferii români! Permisul suspendat PE VIAŢĂ şi amenzi URIAŞE pentru cei care sunt prinşi la vo... Toţi şoferii trebuie să ştie acest truc. Dacă te-a amendat polițistul, dar nu a completat acest câmp, ai scăpat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x